Teknoloji

Windows 11 Microsoft Teams’te ekran paylaşımını kolaylaştırıyor

windows 11

Microsoft, Windows 11’e yakında yeni bir Microsoft Teams entegrasyonu ekleyecek. Windows 11 içinde test edilmeye başlayan bu yeni özellik, Teams kullanıcılarının görev çubuğu üzerinden görüşmelerde hızlıca ekran paylaşımı yapmalarını mümkün kılacak. Kullanıcılar yer imlecini görev çubuğunda bir uygulamanın üzerine sürükleyerek o uygulamanın görüntüsünü Teams üzerinde paylaşabilecek.

Söz konusu özellik, Teams’in Windows 11’de yer alan bireysel versiyonu yerine Teams’in kurumsal ve eğitim versiyonlarında test ediliyor. Microsoft’un Windows Insider programının yöneticisi Amanda Langowski, kolay ekran paylaşımının Teams’in bireysel versiyonuna da geleceğini belirtti.

Microsoft bu yeni özelliğinin kapsama alanını sadece Teams ile sınırlı tutmayacak. Langowski, diğer iletişim uygulamalarının da hızlı ekran paylaşımı özelliğinden faydalanabileceğini belirtti. Bu da Windows 11 kullanıcılarının Slack ve Zoom gibi uygulamalarda da görüntülü görüşme yaparken de kolaylıkla ekran paylaşımı başlatabileceği anlamına geliyor.

Özelliğin testleri şu an için küçük bir Windows Insiders grubuyla test ediliyor. Kısacası Windows 11 Geliştirici Kanalı sürümlerine sahip olmak bu özelliği denemek için garanti vermiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER