Teknoloji

Windows 11 kullanıcılarını Microsoft Bing’e yönlendiren pop-up’lar rahatsız ediyor

microsoft bing windows 11

Kullanıcılar, Windows 11 işletim sistemini kullanırken özellikle, Google Chrome tarayıcısı üzerindeyken bir pop-up pencere ile karşılaşabilirler. Bu pop-up, varsayılan arama motorunu Microsoft Bing’e değiştirmeyi öneriyor. Pop-up’lar o kadar göze çarpıyor ki, bazı kullanıcılar ilk olarak bunları zararlı yazılım olarak algılamışlar. Bu konuda çeşitli forumlarda da yoğun tartışmalar yaşanmış.

Windows 11 üzerinde ne tür bir bildirim gösteriliyor?

Bu rahatsız edici bildirimler sıradan bildirimler değildir. Windows 11’in bildirim merkezinde görünmemekte, ayrıca yeni özellikler öneren Windows 11 bölümüne de bağlı değildir. Bunlar, c:\windows\temp\mubstemp dosya yolu altında bulunan ve Microsoft tarafından dijital olarak imzalanmış bağımsız çalıştırılabilir dosyalardır. Microsoft, durumun farkında olduklarını ve soruşturma başlattıklarını belirtti. Ancak, bu tür pop-up’lar yalnızca bu son olayla sınırlı değil, Microsoft’un uzun süredir Google ve Chrome’dan Bing ve Edge’e geçişi teşvik etme yöntemlerinden biri.

Bu tür pop-up’ların sorunlu olmasının birkaç nedeni var. Birincisi, Windows ücretli bir işletim sistemidir ve kullanıcılar zaten bir lisans ücreti ödemektedir. Buna rağmen, Microsoft’un istenmeyen reklamları kullanıcıların önüne sürmesi pek hoş karşılanmıyor. İkincisi, Google gibi diğer şirketler de benzer bildirimler sunsa da, Microsoft’un yöntemleri bir web sayfası istemcisinden çok daha ileri düzeyde. Kullanıcıların uygulamalar ve oyunlar üzerinde görünen veya Windows güncelleme sonrası ansızın beliren pop-up’ları sürekli olarak kapatmak zorunda kalmaları, ürün deneyimini olumsuz etkiliyor.

Microsoft’un, özellikle Chrome kullanan Windows 11 kullanıcılarını Bing’e yönlendirmek için başvurduğu bu pop-up yöntemi, tartışma yaratıyor. Şirket, kullanıcıların rahatsız olabileceğini göz önünde bulundurarak bu tür uygulamalardan kaçınmalı ve daha kullanıcı dostu alternatifler aramalı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER