Teknoloji

Windows 11 ile Denetim Masası için veda sinyalleri artıyor

windows 11 denetim masası

Microsoft, Windows 11 ile birlikte artık tarihi bir eser hâline gelen Denetim Masası’nın vedasının sinyallerini veriyor. Daha önce Windows 11’in Ayarlar bölümü için bir dizi değişikliği duyuran yazılım devi, şimdi de Denetim Masası’nın işlevlerinin devri için yeni özelliklerin testine başladı.

Windows 11’in yeni test sürümlerinde Microsoft’un gelişmiş ağ ayarlarını Ayarlar uygulaması içindeki yeni bir sayfaya taşıdığı görülüyor. Burada klasörler için paylaşım seçenekleri, yazıcılar ve ağ keşif seçenekleri bulunuyor. Ağ ve cihaz ayarlarıyla ilgili bazı başlangıç noktaları da kullanıcıları Denetim Masası yerine doğrudan Ayarlar uygulamasına yönlendiriyor.

Buna ek olarak, Denetim Masası’nın uygulama kaldırma sekmesine giden bağlantılar da artık kullanıcıları Ayarlar uygulamasına götürüyor. Microsoft daha önce de Windows 8 ile Denetim Masası’nı yenilemek adına ayrı bir Ayarlar uygulamasını duyurmuştu. İki uygulama, eski sürümlere yönelik destek gereksinimleri nedeniyle varlıklarını bir arada sürdürmüştü.

Ayarlar uygulaması Windows platformu için yeni bir soluk olarak tanımlansa da, kullanıcılar hâlâ pek çok iş için Denetim Masası’na yönlendiriliyordu. Windows 10 ile işleri biraz daha geliştiren şirket, Windows 11 ile kullanıcılara PC kontrolü için çok daha modern bir model sunuyor.

İLGİLİ HABERLER