Teknoloji

Windows 11 için yeni ses mikseri test ediliyor

windows 11 güncelleme

Windows’ta birden fazla ses cihazını yönetmek pek kolay bir iş değildir. Ancak Microsoft bu durumu değiştirmek için yıllardır çeşitli girişimlerde bulunuyor. Örneğin, 2021’de Windows 10’un Bluetooth cihazlarını kategorizasyonu sadeleştirilmişti. Buna rağmen, Windows’ta ses çıkışlarını yönetmek kullanıcıların beklediği kadar kolay hâle gelmiş değil. Microsoft Windows 11’de bu deneyimi iyileştirmek için yeni bir adım daha atıyor.

İşletim sisteminin en yeni geliştirici ön izlemesinde kullanıcıların karşısına yeni bir Hızlı Ayarlar ses mikseri çıkıyor. Güncellenen arayüz unsuru sadece ses cihazları arasında değişikliği sağlamakla yetinmiyor. Artık uygulamalar için ses seviyesi ayrı ayrı ayarlanabilecek ve buna ek olarak uzamsal ses desteği de tek tek aktif hâle getirilebilecek.

Microsoft bu özelliğe daha hızlı erişim için özel bir kısayol da sunacak. Ses mikseri açıldığında Windows, Ctrl ve V tuşlarına aynı anda basarak söz konusu özelliğe erişmek de mümkün olacak.

windows 11

Microsoft tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bu değişiklikle birlikte, ses deneyiminizi daha fazla kontrol seçeneğiyle özelleştirebilir ve en favori uygulamalarınızı daha az tıkla daha iyi şekilde yönetebileceksiniz.”

Windows 11 kullanıcıları bu özellikten ne zaman faydalanabilecek?

En son izleme sürümünde test edilen özelliklerin Windows 11 kullanıcılarına ne zaman sunulacağı şu an için bilinmiyor. Ancak dağıtımın başlamasının fazla uzun sürmemesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER