Teknoloji

Windows 11 Hızlı Ayarlar bölümü içinde Bluetooth cihaz listesi test ediliyor

microsoft windows 11

Microsoft, Windows 11’in en son test derlemesini Insider kullanıcılarına sunmaya başladı.  Bu son güncelleme, Bluetooth cihazlarını daha basit ve kolay erişilebilir hâle getirmeyi vaat ediyor.

Windows 11 Build 22563, Bluetooth cihazlarının listesini, desteklenen cihazlar için görünür pil seviyeleriyle birlikte görev çubuğunun Hızlı Ayarlar menüsünde gösterecek. Bu yeni Bluetooth listesi, kullanıcıların tam Bluetooth ayarları menüsünü açmaya gerek kalmadan yeni cihazlara bağlanmasına ve mevcut cihazlarla olan bağlantılarının kesilmesine olanak tanıyor. Windows 11’in Hızlı Ayarlar bölümünün Wi-Fi ağlarını işleme biçiminden veya bir ses kaynağı seçmesinden birtakım izler de taşıyor.

Bu, Windows 11’e yakın zamanda yeni dokunma hareketleri ve Başlat menüsü klasörleri getiren güncellemeyi takip eden bir test sürümü oluyor. Bluetooth, özellikle bir grup Bluetooth cihazı arasında geçiş yaparken, arayüzü genellikle hantal olan Windows için biraz sorunlu bir alan olmuştur. Microsoft, Bluetooth kullanılabilirliğinde büyük iyileştirmeler yapmaya Windows 10 ile birlikte başlamıştı. Ancak daha hızlı ve zahmetsiz bir eşleştirme sürecini hayata geçirmek ve AAC desteği eklemek gibi şeyler yapmak zaman aldı.

windows 11 bluetooth cihaz listesi

Windows 11’in bu sonraki derlemesi, deneyimi bir adım ilerletecek bir güncelleme gibi görünebilir. Ancak Bluetooth bağlantılarını, Windows cihazları önemli bir sorun olmaktan çıkarması için daha zaman geçmesi gerekiyor.

Windows Insider test programının bir parçası olması, bu yeni özelliğin hemen kullanıma sunulacağını göstermiyor. Yine de, geliş ihtimalinin kuvvetli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER