Teknoloji

Microsoft’tan Windows 11 görev çubuğu için kullanışlı yenilik

windows 11

Microsoft Windows 11’in görev çubuğu için yeni bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar görev çubuğunda yer kalmadığında açık uygulamalarını daha kolay şekilde bulabilecek. Yazılım devinin sunduğu yeniliğin tüm uygulamalarını aynı anda açık tutmayı tercih eden kullanıcılar için biçilmiş kaftan olduğu söylenebilir.

Hâlihazırda Windows 10 ve 11’de çok fazla uygulama açıldığında görev çubuğunda bir “taşma alanı” oluşturuluyor ve burada sadece açık ya da yakın zamanda kullanılan uygulamalar gösteriliyor. Bu da çok sayıda uygulama arasında cambazlık yapanların işini özellikle küçük ekranlı dizüstü bilgisayarlarda zorlaştırıyor.

Yeni “taşma alanı” ise görev çubuğundaki tüm özellikleri barındırıyor. Kullanıcılar buraya uygulama sabitleyebiliyor veya listeler yerleştirebiliyor. Microsoft’un Windows Insider programını yöneten Amanda Langowski, bu yeni taşma alanının dışına tıklatıldığında veya bir uygulamaya gidildiğinde otomatik olarak kapanacağını belirtti.

Microsoft’un Windows 11’in görev çubuğu için yeni bir arayüzü test ettiği bir süre önce açıklanmıştı. Windows 10’daki arama çubuğunu geri getirmeyi planlayan şirket, araç takımları bölümüne de bildirim rozetlerini eklemeye hazırlanıyor.

Windows 11 test kullanıcıları bu yeni tasarıma Dev Channel üzerinden bu hafta içinde erişebilecek.

İLGİLİ HABERLER