Teknoloji

Windows 11 görev çubuğu artık daha kullanıcı dostu: ‘Çıkmaya Zorla’ özelliği yakında sizlerle

windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bilgisayarınızdaki takılan uygulamalarla başınız dertte mi? Windows 11 kullanıcıları için sevindirici bir haberimiz var! Microsoft, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için işletim sistemine yeni bir özellik eklemeyi planlıyor. Bu özellik, ‘Çıkmaya Zorla’, kullanıcıların hata veren veya çöken uygulamalarını hızlı bir şekilde sonlandırabilmesini sağlayacak. Dahası, bunu yapabilmek için Görev Yöneticisi’ne girmeye bile gerek kalmayacak.

Bu ‘Çıkmaya Zorla’ özelliği ilk kez Windows 11’in bazı erken test sürümlerinde karşımıza çıktı ve Microsoft, yakın zamanda bu özelliği ekleyeceğini onayladı. Bu özellik, Windows 11’in yeni işlevlerinden sadece biri. RAR, Tar, 7-zip, gz arşivleri için yerel desteğin yanı sıra, yeni bir Windows Copilot AI asistanı ve geliştiriciler için özel bir Dev Home da ekleniyor.

windows 11

Ayrıca Microsoft, birçok kullanıcının heyecanla beklediği başka bir görev çubuğu iyileştirmesini içeren yeni bir Windows 11 test sürümü yayınladı. ‘Birleştirme’ modu sayesinde, her bir uygulama penceresini görev çubuğunda etiketlerle bireysel olarak görebilirsiniz. Bu özellik, Windows 11’in ilk sürümünde mevcut değildi ancak sonraki güncellemelerle birlikte çeşitli görev çubuğu özellikleri eklendi.

Bunlara ek olarak yeni sürüm, kullanıcıların uygulamaları, ayarları ve hatta Wi-Fi ağları için şifreleri ve kimlik bilgilerini yeni bir bilgisayarda çok daha kolay bir şekilde geri yüklemesini sağlayacak yedekleme ve geri yükleme özelliklerini de içeriyor. Microsoft, Windows 11’in emojilerini daha tanınabilir hale getirmek için de bazı düzenlemeler ve iyileştirmeler yapıyor.

Tüm bu yeni özelliklerin önümüzdeki aylarda tüm Windows 11 kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER