Teknoloji

Microsoft Windows 11’in Fotoğraflar uygulamasını yeniliyor

windows 11 fotoğraflar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows 11 Fotoğraflar uygulamasının tasarımını geçtiğimiz yıl değiştirmişti. Böylelikle uygulamanın görünümünün Windows 11’in geneliyle daha uyumlu olması amaçlanmıştı. Ancak Microsoft şu sıralarda uygulama için yeni bir görünüm ve bazı yeni özellikleri test ediyor.

Yeni tasarımda en belirgin değişiklikler galeri görünümünde yapılıyor. Bu yeni görünümle kullanıcılara fotoğrafları arasında gezinmeleri için yeni bir yol sunuluyor. Microsoft’tan Dave Grochocki, yenilenen görünümün fotoğraflar arasında gezinmeyi, fotoğraf bulmayı ve galeri yönetiminin kolaylaştıracağını belirtti. “Anılar” özelliğinin de yeni tasarımla geliştirdiği ifade edilse de, bunun detayları paylaşılmadı.

Yenilenen uygulamanın en önemli eksiği olarak ise video düzenleyicisinin çıkarılması öne çıkıyor. Şirket video kesmek isteyenlere Windows 11 ile ön yüklü şekilde sunulan Clipchamp’ı kullanmalarını öneriyor.

Video düzenleme aracını da barındıran eski uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyenler ise bu uygulamayı Microsoft Mağaza’dan “Microsoft Photos Legacy” adıyla indirebilecek.

Yenilenen Windows 11 Fotoğraflar uygulaması ilk olarak Geliştirici Kanalı’ndaki Windows Insiders kullanıcıları tarafından deneyimlenebilecek. Uygulama önümüzdeki ay itibarıyla tüm kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER