Teknoloji

Windows 11’e sıra beklemeden geçmek için bu adımları uygulayın

windows 11

Windows 11 artık kullanıma sunuldu ve bugün itibarıyla dünya çapında milyonlarca bilgisayara dağıtımı başlıyor. Ancak, herhangi bir yeni işletim sistemi sunumunda olduğu gibi, güncelleme birden gerçekleşmeyecek ve birçok Windows kullanıcısı yükseltme bildirimini görmek için bir süre bekleyecek. Ancak beklemek istemiyorsanız, sadece biraz çabayla Windows’un yeni sürümünü hemen indirip yükleyebilirsiniz.

Önceki Windows sürümlerinden farklı olarak, cihazınızın uygun olmaması durumu söz konusu olduğunda Windows 11’i yükleme çağrısı almayabilirsiniz. Bu, yeni işletim sistemini yükleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Microsoft, daha eski bir makineniz varsa Windows 11’e erişebileceğinizi ancak Windows 11’in bir ISO dosyasını indirmeniz ve yüklemeniz gerekeceğini söyledi. Ancak bu durumda otomatik güncellemeler alamayabilirsiniz. Güncellemeleri yüklemek için her seferinde elle yeni bir ISO yüklemesi yapmanız gerekebilir.

Güncelleme dağıtıma çıktığına göre, Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update yolunu takip ederek güncellemenin makinenize ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Yükseltmeyi henüz almadıysanız ve sisteminizin Windows 11 için yeterince iyi olup olmadığını görmek istiyorsanız, makinenizin uygun olup olmadığını size bildirecek olan Microsoft’un PC Sistem Durumu Denetimi uygulamasını buraya tıklatarak indirebilirsiniz.

Eğer sisteminizin durumu uygunsa ve beklemek istemiyorsanız, işte Windows 11’in hemen yüklemenin yolu:

  1. Windows 11 yazılım indirme sayfasına gidin.
  2. Eğer kolay yoldan yapmak istiyorsanız Windows 11 Kurulum Asistanını kullanın; sadece “Hemen İndirin”e tıklayın ve talimatları izleyin.
  3. Ayrıca “Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma” öğesini seçerek sistemin ön yüklemesini gerçekleştirecek bir USB veya DVD oluşturabilirsiniz.
  4. Son seçenek olarak, ön yüklenebilir ortam veya sanal makine kurulumu için bir disk görüntüsü (ISO) indirebilirsiniz.

Daha sonra söz konusu araçlarda karşınıza çıkan yönergeleri takip ederek Windows 11 yüklemesini gerçekleştirin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER