Teknoloji

Microsoft Windows 11 güncellemesinin dağıtımına resmen başlıyor

microsoft windows 11

Microsoft, Windows 11 güncellemesinin resmi dağıtımına dünya çapında başladı. Şirketin Windows blogunda paylaştığı yazıya göre, dünyanın dört bir yanında takvimler 5 Ekim’i göstermeye başladığı andan itibaren, yeni işletim sistemi sürümü dağıtıma sunulacak. Bu demek oluyor ki, Yeni Zelanda’dan başlayarak güncellemenin dağıtımı an itibarıyla başladı. Eğer yakın zamanda bir Windows 10 yüklü bilgisayar satın aldıysanız bu, kısa süre içinde Windows 11’e yükseltme yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Diğer herkes için, Windows 11’in kullanıma sunulması aşamalı biçimde gerçekleşecek. Microsoft, yükseltmeiçin uygun olan mevcut Windows 10 cihazlarının 5 Ekim itibarıyla yükseltmeye başlayacağını, ancak yükseltmeyi hemen alacak olan sistemlerin çoğunlukla yeni donanımlar olacağını söylüyor. Microsoft, “Tüm uygun Windows 10 cihazlarına 2022’nin ortalarına kadar Windows 11’e yükseltme teklif edilmesini bekliyoruz.” diyor.

Windows 10’da Ayarlar alanındaki Windows Update bölümünde yükseltmenin mevcut olup olmadığını kontrol edebilir veya hatta Microsoft’un yeni Kurulum Asistanını kullanarak sırayı atlayıp hemen yükseltme yapabilirsiniz.

Windows 11; yeni bir kullanıcı arabirimi, yeniden tasarlanmış bir Başlat menüsü, elden geçirilmiş bir Microsoft Store, Widget’lar, Microsoft Teams entegrasyonu ve çok daha fazlasını içeriyor. Yeniliklerin bir kısmı ile ilgili detayları Windows 11 ön inceleme içeriğimizde bulabilirsiniz.

Microsoft’un eylül ayında tanıttığı yeni Surface cihazlarının yanı sıra, Asus, Lenovo ve HP’den yeni PC ve dizüstü bilgisayarlar Windows 11 önceden yüklenmiş olarak 5 Ekim’den itibaren piyasaya sunulmaya başlanacak. Acer, Dell ve Samsung gibi diğer PC üreticileri de yakında yeni Windows 11 cihazlarını piyasaya sürecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER