Teknoloji

Microsoft, Windows 11 Copilot güncellemeleri için zamana ihtiyaç duyuyor

microsoft copilot pro

Microsoft, Windows 11’deki yeni Copilot özelliklerini test ederken, kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate almak için bu özelliklerin sunumunu geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Bu güncellemeler zaten bu özelliğe sahip olan kullanıcıları etkilemeyecek; Windows’taki Copilot, beklendiği gibi çalışmaya devam edecek. Microsoft, Windows Insider üyeleriyle yeni fikirleri geliştirmeye devam ederken, AI etkinlikleriyle ilgili daha fazla detay vermeyi planlıyor.

Şirketin 20 Mayıs’ta yapacağı yapay zekâ etkinliği, AI PC konsepti için 2024’ü belirleyici bir yıl olarak ilan ettiği düşünüldüğünde, Microsoft’un Copilot ile ne planladığı hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için önemli olacak. Windows klavyelerinde Copilot için özel bir tuş olacak ve bu, beklentilerin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Yeni Copilot işlevleri hakkında daha fazla detayın bu etkinlikte duyurulması bekleniyor.

Bu dönemde, Qualcomm’un Snapdragon X Elite işlemcilerinin gücünü kullanan yeni Surface dizüstü bilgisayarların tanıtılması bekleniyor. Bu cihazlar, Apple’ın M3 işlemcili MacBook Air modelleriyle rekabet edecek. Windows 11 için ise, eski Windows 10 Timeline özelliğine benzer bir AI Explorer uygulamasının getirilmesi ve “her kullanıcı için bir Copilot” konseptinin benimsenmesi planlanıyor.

Son güncellemelerde, Copilot özelliklerinin önizlemesinde test edilen yeniliklerden biri, görev çubuğundaki Copilot simgesinin AI asistanının ne zaman yardımcı olabileceğini gösterecek şekilde animasyonlu hale getirilmesiydi. Kullanıcılar, fare ikonunu bu simgenin üzerine getirerek AI tarafından oluşturulmuş bir metin özetini almayı içeren seçenekleri görebiliyordu.

Bir diğer yenilik, Copilot’un kenar çubuğundan çıkıp normal bir uygulama penceresine dönüşebilmesi özelliği idi. Bu sayede, kullanıcılar pencereyi yeniden boyutlandırabiliyor ve ekranın istedikleri yerine taşıyabiliyorlardı. Bu özellik, Mart ayında Canary kanalına sunulmaya başlamıştı.

Hem Dev hem de Beta kanallarına sunulan yeni yapılar, yeniden başlatmanın ardından Copilot’un beklenmedik şekilde otomatik olarak başlatılması sorununu gideriyor. Ayrıca, kullanıcıların şu anda açık olan sekmeyi kopyalayabilmelerini sağlayan, Dosya Gezgini’ndeki sekmeler için sağ tıklama menüsünde yeni bir kısayol bulunuyor. Görev Yöneticisi’ne yakından ilgi gösterenler için en önemli yeniliklerden biri, Microsoft’un birimleri doğru bir şekilde yansıtmak için bellek hızını MHz’den DDR uyumlu MT/s sayısına güncellemesi oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER