Teknoloji

Windows 10’un ikon tasarımları da değişecek

windows 10 yeni ikon tasarımı

Microsoft, Office uygulamalarının yanı sıra Windows 10 ikonlarını da elden geçirmeyi planlıyor gibi görünüyor. Yazılım devi geçen hafta içinde Office 365 için yeni ikon tasarımlarını göstermişti. Bununla birlikte Windows’ta planlanan bazı değişikliklerin de ipuçları verildi.

Microsoft’un Office tasarım şefi Jon Friedman, ortak bir sistem inşa edip aynı zamanda Windows 10 ikonları tasarlamanın çok büyük çaba gerektirdiğini söyledi. Oturmuş bir sisteme sahip olduklarına göre, bunu tüm Microsoft platformlarına aktarmaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Thurrott‘un dikkat çektiğine göre Friedman, Office ile ilgili çalışmaların aynı ikon tasarımını tüm platformlara yayma planının sadece başlangıç olduğunu işaret etti. Friedman’ın konuyla ilgili blog yazısında Windows 10’un nasıl güncellenebileceğine dair bazı ipuçları bulmak mümkün. Fotoğraflar, haberler, posta ve diğer birçok dahili uygulama için güncellenmiş modern ikonların yer aldığı konsept niteliğinde Windows 10 ekran görüntüleri de var. Bunlar şu an için taslak olsa da, Microsoft’un uzun vadede Windows 10 ikonlarını modernleştirmeyi hedeflediği anlaşılıyor.

Windows 10 hâlâ bazıları 10 yılı aşmış ikon tasarımlarını belirli yerlerde içeriyor. Bu eskimiş ikonlar, eğer denk geldiyseniz, epey fazla şekilde modası geçmiş gibi görünüyor. Halbuki Microsoft Windows tasarımını modernleştirme konusunda yoğun çaba sarf ediyor, hatta işletim sistemi içinde kullanıcılara özelleştirme amaçlı bazı ayarlar da sunuyor.

Microsoft yıllardır Windows üzerinde çeşitli tasarım denemeleri uyguladı. Şirket şimdi tüm platformlarında tek bir ikon tasarımını uygulama yolunda adımlar atıyor. Ancak bunun öncesinde atadan kalma bazı ikon tasarımlarını değiştirmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER