Teknoloji

Microsoft Windows 10 VR deneyimi için gerekli minimum sistem konfigürasyonunu açıkladı

windows 10 vr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 vrMicrosoft Windows 10 VR başlıkları için minimum PC özelliklerini geçtiğimiz ay yanlışlıkla açık etmişti. Şimdiyse bu ürünlere yönelik planlarını geniş şekilde detaylandırdı. Minimum sistem gereksinimleri, çoğu modern PC’nin Windows 10 VR deneyimi yaşatabileceğini gösteriyor. Ancak oyunlar ve uygulamalar, onları destekleyecek bileşenlere bağlı olarak çeşitlilik gösteriyor.

Microsoft’un VR başlıkları için belirlediği sistem gereksinimleri şu şekilde sıralanıyor:

  • CPU: Çift çekirdekli ve Hyperthreading özellikli Intel Mobile Core i5 (örn: 7200U) eşdeğeri
  • GPU: Entegre Intel HD Graphics 620 (GT2) eşdeğeri veya yükseği, DX12 API uyumlu GPU
  • RAM: 8GB + Entegre Grafik birimi için çift kanal desteği
  • HDMI: HDMI 1.4 (2880×1440 @ 60 Hz) veya HDMI 2.0 veya DP 1.3+ (2880×1440 @ 90 Hz)
  • HDD:100GB+ SSD (tercih edilen) / HDD
  • USB: USB 3.0 Type-A ya da USB 3.1 Type-C portu, DisplayPort Alternate Mode
  • Bluetooth: Aksesuarlar için Bluetooth 4.0

Yukarıdaki teknik gereksinimler Intel ile gerçekleştirilen, Project Evo kod adlı işbirliği sonucunda belirlendi. Microsoft ve Intel, karışık gerçeklik olarak adlandırdıkları bir deneyimi Windows 10 PC’leri üzerinden hayata geçirmek için birlikte çalışıyor. Microsoft HoloLens’i Çin hükümetinin onayına sunmuştu ve bu başlığı 2017’nin ilk yarısında Çinli geliştiricelere sunmayı planlıyor. 3Glasses da, gelecek yıl çıkaracağı S1 HMD adlı ürünüyle Windows 10 destekleyen diğer başlık üreticileri arasına katılıyor.

Ayrıca Microsoft geliştiricilere şubat ayından itibaren Windows 10 VR başlıklarını test etme imkanı sunmayı planlıyor. Geliştirici alet çantaları San Francisco’da düzenlenecek Oyun Geliştiricileri Konferansı etkinliğinde dağıtılacak. Daha sonra Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo’nun da piyasaya sunacakları başlıklar gelecek.

Microsoft Windows 10 VR deneyiminin nasıl olacağı, bunun HoloLens’ten ne gibi farklılıklara sahip olacağı konularında herhangi bir detay vermiyor. Şirket Filmler ve TV uygulamasında 360 derece video desteği sunmayı planlarken, Microsoft Edge içinde de WebVR desteği verilecek. Gelecek yıl Windows 10 VR deneyimini daha fazla ortamda görme fırsatı elde edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER