Teknoloji

Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü 1 milyon kullanıcı tarafından indirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-start-menu-031014

Microsoft ilk Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünü ekim ayının başında yayınlamıştı. Şirket yaptığı son açıklamayla yakında çıkması beklenen işletim sisteminin testine, Windows Insider programı aracılığıyla 1 milyon kişinin katıldığını duyurdu.

Microsoft yöneticisi Joe Belfiore konuyla ilgili olarak birçok kişinin Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünü kullandığını ve kendilerine geri bildirimde bulunduğunu kaydetti. Yazılım üreticisi Windows 10’un ilk halka açık test sürümü için 200 binden fazla geri bildirim topladı, en çok gelen istekler arasında yeni arama ve görev görünümü butonlarının kaldırılmasına dair seçenekler bulunuyor. Ayrıca Başlat menüsü animasyonu veya geçişi için de talepler bulunuyor.

Belfiore’ye göre, yapılan Windows 10 Teknik Ön İzleme yüklemelerinin yüzde 64’ü sanal makineler yerine gerçek PC’lere yapıldı. Bu da kendilerini çoğu geri bildirimin sadece birkaç dakikalık denemeden çok orta yoğunluklu kullanıma bağlı olarak geldiği noktasında ikna etmiş. Tüm Windows 10 kullanıcılarının yüzde 68’i günde 7 uygulamadan fazlasını çalıştırırken, yüzde 25’lik kesim de günde 26’dan daha fazla sayıda uygulama açmış. Bu da Teknik Ön İzleme sürümünün günlük işlerde de fazlasıyla çalıştığını gösteriyor.

Gerçekten de, Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü daha erken safhalarda olsa da, oldukça hızlı ve kararlı çalışan bir işletim sistemi görünümünde. Windows 10 Teknik Ön İzleme için bir inceleme yayınlamamış olsak da, bu yeni işletim sistemini yaklaşık beş yaşındaki bir dizüstü bilgisayarda test ediyoruz ve gayet hızlı çalıştığını gözlemliyoruz. Görünüşe göre Microsoft, amaçladığı gibi Windows 7 zamanındaki düzeni tekrar kurabilecek.

Microsoft’un yeni bir Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünü ne zaman yayınlayacağı bilinmiyor, ancak Belfiore’nin belirttiğine göre bir tanesi çok yakında geliyor. Anlaşılan o ki, şirket şu sıralar ilk gelen geri bildirimlere göre çeşitli düzenlemeler ve değişiklikler yapıyor. Belfiore, geniş katılımlı projenin başlamasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen çok şey öğrendiklerini, kullanıcıların ilgilerini ve tutkularını canlı tutmak için sıkı çalıştıklarını vurguladı.

Gelen 200 binden fazla geri bildirim sayesinde Windows 10 daha da kullanışlı ve ilgi çekici işler gerçekleştiren bir işletim sistemi hâline gelebilir. Microsoft’un düzenli olarak çıkaracağı güncellemeler sayesinde gelecek yılın sonlarına doğru çıkmasını beklediğimiz işletim sisteminin ne yöne doğru gideceğini görme fırsatı elde edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER