Teknoloji

Windows 10 Spring Creators Update güncelleştirmesi nisan ayında yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft gelecek Windows 10 güncellemesini nisan ayında çıkarmayı planlıyor. Yazılım devi güncellemenin resmi adını duyurmadı, ancak bunun Spring Creators Update adını taşıması planlanıyor.

Ne var ki, Microsoft Spring Creators Update güncelleştirmesinin nisan ayında çıkacağını açık etti. Bir blog yazısına bugün yapılan güncellemede Microsoft, nisan çıkış tarihini içerecek şekilde bir Windows 10 genel bakışı sunduğu görüldü. Ayrıca yayınlanacak işletim sistemi versiyonu için Ekim 2019’a kadar destek sunulması da planlanıyor.

Microsoft bu hafta sonuna kadar Windows 10 Spring Creators güncellemesine son hâlini vermeyi planlıyor. Şirket her zaman yaptığı gibi, birkaç hafta sonra da bunu son kullanıcılara sunacak.

Windows 10 Spring Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte Timeline, HDR desteği, geliştirilmiş DPI desteği ve Fluent Design değişiklikleri gibi genel değişiklikler gelecek. Öte yandan Microsoft daha şimdiden, Redstone 5 kod adlı gelecek Windows 10 güncelleştirmesini test etmeye başladı. Bu gelecek yazılım güncellemesinin temel özellikleri bilinmiyor, ancak Dosya Gezgini ve diğer Windows uygulamaları içinde sekmeler başlıca yenilikler arasında yer alacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER