Teknoloji

Gelecek Windows 10 güncelleştirmesinin adı Spring Creators Update olacak

windows 10 ekim 2018 guncellestirmesi

Microsoft “Creators Update” adını üçüncü Windows 10 güncellemesi için kullanmaya hazırlanıyor. Yazılım devi gelecek Windows 10 güncellemesinin adını gelecek aya kadar resmi olarak açıklamayacak, ancak görünüşe göre, ilkbahar güncellemesi olarak adlandırılan bir güncellemenin testleri gerçekleştiriliyor. “Windows 10 Spring Creators Update” adına, daha sonra sonbaharda çıkması beklenen Redstone 5 kod adlı güncellemenin kodlarında rastlandı.

Microsoft ilk Windows 10 Creators Update güncelleştirmesini geçen ilkbaharda yayınlamıştı. Onu daha sonra, sonbaharda yayınlanan Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesi izlemişti. Yeni Windows 10 Spring Creators Update güncelleştirmesinin adına geçen yıl ilk kez Microsoft’un blog yazılarında rastlanmıştı. Ancak ilk kez, işletim sistemi içinde bu ada atıfta bulunulduğunu görüyoruz. The Verge sitesine göre, Microsoft güncellemelerini tek bir nesne veya kitleye göre odaklayacak biçimde adlandırma politikasını değiştirmeyi düşünüyordu. Ancak gelecek Windows 10 güncellemesi için bu geçerli olmayacak gibi görünüyor.

Microsoft’un Windows 10 Spring Creators Update güncelleştirmesini nisan ayının başlarında çıkarmayı planlıyor. Yeni özelliklerin arasında Timeline, HDR desteği ve daha fazla Fluent Design değişiklikleri bulunuyor. Microsoft, Redstone 5 kod adlı, bir sonraki güncellemesini test etmeye başladı. Bu güncellemenin de yılın sonlarına doğru çıkması bekleniyor. Henüz herhangi bir büyük değişiklik görülmedi, ancak gelecek güncellemeyle birlikte Dosya Gezgini ve diğer uygulamaların sekmeler içinde açılması mümkün olacak.

https://twitter.com/warnelidl/status/971692964694188032

İLGİLİ HABERLER