Teknoloji

Microsoft Windows 10 Mobile dağıtımındaki gecikmeyi doğruluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows 10 mobile

Teknoloji dünyasında işlerin daha önceden belirlenen takvime göre ilerlememesi ve bunun ertelemelere yol açması alışılmadık bir şey değil. Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un mobil cihazlar için hazırlanmış versiyonunun mevcut Windows telefonlarına dağıtılması da aynı akıbete uğramışa benziyor.

Söz konusu gecikmenin nedeni konusunda ortada çeşitli rivayetler bulunsa da, henüz konuya ilişkin net bir açıklama yapılmış değil Bir süre öncesine kadar yeni Windows güncellemesinin hazır olduğuna ve dağıtımın her an başlayabileceğine dair işaretler veren mobil operatörler, hafta içinden bu yana güncellemenin dağıtımının gecikeceğini kullanıcılarına iletiyor. Hatta bazı operatörler, Windows 10 güncellemesinin dağıtımı için şubat ayının sonunu işaret ediyor.

Dağıtımın neredeyse bir ay ertelendiği iddiası, akıllara ortada çok ciddi bir sorun bulunduğu ihtimalini getiriyor. Ancak, Microsoft tarafından operatörlere gönderildiği belirtilen açıklamada dağıtım için “şubat sonu” işaret edilmiyor, sadece Windows 10 Mobile’ın mevcut telefonlara dağıtımının ocak ayı içinde başlamayacağı vurgulanıyor. Yazılım devinden gelen bu açıklama, Windows Phone sahiplerinin önümüzdeki ayın ortaları itibarıyla yeni işletim sistemiyle buluşması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Kutularından Windows 10 Mobile yüklü olarak çıkan Lumia 950 ve Lumia 950 XL için hazırlanan servis güncellemelerinin dağıtımının da aynı şekilde gecikeceği gelen haberler arasında yer alıyor. Microsoft’un önümüzdeki ay Lumia 650 adını taşıyan ve kutusundan yine Windows 10’un mobil versiyonuyla çıkacak bir cihazı resmen duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER