Teknoloji

Windows 10 Mobile güncellemelerine bu ay başlanabilir

microsoft

windows 10 mobile

Microsoft’un daha önce satılmış olan Windows Phone cihazlarına Windows 10 Mobile güncellemesini şubat sonunda sunması bekleniyordu. Ne var ki, daha önce işaret edilen zaman penceresini geçtik.

VentureBeat’te ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass tarafından verilen habere göre, şirket güncellemelere bu ay içinde başlamaya hazırlanıyor.

Blass, Microsoft’un ilk olarak Lumia 950 ve Lumia 950 XL cihazlarına aylık yazılım güncellemelerini sunacağını, daha sonra da daha eski cihazlara Windows 10 Mobile güncellemesini dağıtmaya başlayacağını kaydetti. Başlangıçta Microsoft yeni işletim sistemini kullanıcılara ulaştırmakta biraz daha pasif bir yaklaşım sergileyecek. Yani Windows Phone kullanıcılarının güncelleme yapmak için telefonlarında yeni sürümü elle aratmaları ve sonrasında güncellemeyi başlatmaları gerekecek. Güncelleme telefonlara otomatik olarak gönderilmeyecek.

Ancak henüz bilinmeyen bir zaman geçtikten sonra Microsoft yeni sürümü güncellenebilir olan cihazlara aktif şekilde göndermeye başlayacak.

Windows 10 Mobile hangi cihazlara gelecek?

Özellikle 2014 ve 2015 yılları içinde çıkarılmış, en az 512 MB RAM barındıran cihazlar Windows 10 Mobile güncellemesini alacak. Ancak bu cihazlar güncellemeyi alsa bile teknik özellik kısıtlamaları nedeniyle bazı özellikler eksik olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER