Teknoloji

Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi bu hafta bekleniyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi için tahmin edilen tarih mayıs sonlarıydı. Görünüşe göre, güncellemeyi gelecek hafta yerine bu hafta içinde göreceğiz. Windows 10 ön izleme sürümlerindeki nispeten sıra dışı aktivite bunun işareti olarak gösteriliyor.

Microsoft dün hem yavaş hem de hızlı sürüm halkası içinde yer alan test kullanıcıları için 18362.116 numaralı derlemeyi çıkardı. Bunun içinde başarısız kurulum hatasıyla ilgili bir düzeltme, aynı zamanda Edge ve Internet Explorer ile ilgili bir sorunun çözümü yer alıyor.

Neowin‘in gözlemlerine göre, Microsoft bu güncellemeyi pazar günü çıkardı. Halbuki şirket, şimdiye kadar test sürümlerini hafta sonu günlerinde çıkarma yoluna hiçbir zaman gitmedi.

Bu durumda Microsoft’un düzeltmeleri test kullanıcılarına bir an önce sunmak istediklerini anlıyoruz. Acaba Mayıs 2019 Güncelleştirmesinin bu hafta içinde çıkarılması için acele mi ediliyor? Bu, yabana atılmayacak bir ihtimal, üstelik şimdiye kadar sorun çıkarıp lansmana engel olabilecek bir durum hakkında da bilgi almadı.

Son olarak PC’lerine harici USB cihazı ya da SD kart takanların bazı sorunlar yaşamasına neden olabilecek bir hatanın varlığından söz edilmişti. Ancak bu durum geçtiğimiz nisan ayında kalmışa benziyor.

Umarız her şey yolunda gider ve Mayıs 2019 Güncellemesi sorunsuz biçimde ve zamanında çıkar. Son olarak Ekim 2018 Güncelleştirmesinin çıkışında büyük bir sorun yaşanmış, Microsoft güncellemeyi geri çekip birkaç hafta sonra yeniden sunmak zorunda kalmıştı. Bu arada mayıs ayının başı itibarıyla bu güncelleştirmenin tüm PC’lerin yüzde 30’una hâlâ gelmediği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER