Teknoloji

Windows 10 Mail uygulamasına ekran kalemi desteği ekleniyor

windows 10 mail ekran kalemiMicrosoft, Windows 10’u dağıtmaya başladıktan bir yıl sonra dijital ekran kalemlerine daha fazla ilgi vermeye başladı. Şirket, daha önce çıkardığı Yıldönümü güncelleştirmesiyle birlikte kalemle kullanılan cihazlar için Windows Ink desteğini eklemiş, bu gibi aksesuarlarla Windows’un kullanımını kolaylaştırmıştı. Microsoft, o zamandan bu yana Windows 10’a eklediği özelliklerle kalem desteğini daha da zenginleştirmeye devam ediyor. Şirket son olarak Windows 10’daki Mail uygulamasına da ekran kalemi desteği getirdi.

Windows Insiders kullanıcıları en son sürüm Mail uygulamasında bu yeni desteği test edebiliyor. Yeni bir e-posta iletisi yazmak istediğinizde, şerit arayüzü içine eklenmiş çiz sekmesini göreceksiniz. Birçok kalem ve renk seçeneği sunulan bu özelliğin Redstone 5 kod adıyla anılan gelecek büyük Windows 10 güncellemesiyle birlikte tüm kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor. Microsoft’un söz konusu güncelleştirmeyi eylül ayında yayınlayacağı tahmin ediliyor. Şirket, şu sıralar bu güncellemede sunmayı planladığı işlevlere son hâlini vermekle uğraşıyor.

Mail uygulamasına ekran kalemi desteğinin eklenmesinin ve Windows 10 için SwiftKey uygulamasının gelişinin kritik önemi bulunuyor. Microsoft şu sıralar Windows 10 ile çalışan akıllı donanım için akıllı kullanım modları geliştirmekle uğraşıyor. Şirketin yakında Surface benzeri bir dijital defter cihazı çıkarması bekleniyor. Yeni özellikler bu cihazın verimliliğinin daha da artmasını sağlayacaktır.

Andromeda kod adıyla anılan söz konusu cihazın izlerine Redstone 5 kod adlı güncellemenin kodlarında birkaç kez rastlanıyor. Intel de cihaz üreticilerinin çift ekranlı cihazlar çıkarabilmeleri için gerekli altyapıyı hazırlıyor. Öte yandan Dell’in de Lenovo ve Asus gibi çift ekranlı bir cihaz üzerinde çalıştığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER