Teknoloji

Düşük depolama alanlı bilgisayarların çaresi Windows 10 Lean olacak

windows 10 leanMicrosoft’un Windows 10’unun Redstone 5 kod adıyla anılan gelecek nesil versiyonu “Lean edition” adı verilen, daha az depolama alanına sahip cihazlar için tasarlanan özel bir versiyon barındıracak.

Microsoft’un planlarından haberdar kaynakların aktardığına göre, bu yeni sürüm bilgisayar üreticilerine düşük maliyetli dizüstü bilgisayar veya tabletlere de Windows yükleme imkanı verecek. Windows Central, bu sürümün 16 GB dahili depolama alanına sahip cihazlar için kullanılacağını, temel amacın da bu gibi cihazların Windows güncellemelerini almaya devam etmelerini sağlamak olduğunu yazmıştı.

Lucan rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, 17650 numaralı Windows 10 test derlemesinde Lean edisyonuna dair çeşitli referansları keşfetmiş. Şu anda yükleme 2 GB civarında depolama alanını kaplıyor. Microsoft, Internet Explorer ya da diğer emektar masaüstü uygulamaları gibi, düşük sınıf cihazlarda pek de gerekmeyen bileşenleri ayıklayarak depolama alanı kullanımını azaltıyor. Hatta regedit bile kaldırılmış görünüyor. Microsoft elinden geldiği kadar çok bileşeni kaldırmayı test ediyor.

Windows 10 Lean edisyon ile ilgili daha fazla ayrıntıyı ve Microsoft’un Windows 10 ile ilgili gelecek planlarını mayıs ayı başlarında düzenlenecek Build geliştirici konferansında duymayı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER