Teknoloji

Windows 10 HomeHub ile monitör PC’ler akıllı hoparlörler gibi çalışacak

windows 10 homehub
Görsel: The Verge

Microsoft yeni bir hepsi-bir-arada PC ile birlikte akıllı hoparlörün yükselişiyle başa çıkmak istiyor. The Verge sitesine gönderilen ekran görüntüleri ve detaylara göre, şirket Windows 10 HomeHub olarak adlandırılan yeni bir deneyim tasarlıyor.

İlk kez geçen yılın sonlarına doğru sızan HomeHub, temel olarak Windows 10’un kilit ekranının genişletilmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Cortana üzerinden sesli kontrollere izin veriyor, ayrıca diğer tüm Windows kilit ekranlarının sağladığına göre daha geniş kapsamlı bilgiler sağlıyor.

Tabii ki, bu yeni HomeHub katmanı ev odaklı kullanıma uzmanlaşmış hepsi-bir-arada bilgisayarlarda çalışacak şekilde düşünülüyor. Cihaz üretim iş ortaklarının üreteceği bu özelliğe sahip bilgisayarların mutfak veya oturma odası gibi alanlarda kullanılması hedefleniyor.

The Verge sitesi, içerideki kaynaklara dayandırarak, HomeHub’ın dokunmatik ekranlı hepsi-bir-arada PC’ler için her zaman açık bir arayüz deneyimi sunacağını öne sürüyor. Dijital çizim tahtası da birincil işlevlerden bir tanesi olacak. Bu arada Microsoft’un Amazon Echo Show’a benzer cihazlar için iş ortaklarıyla da çalışmalar yaptığı söyleniyor.

Ne var ki, söz konusu kaynaklar, Windows 10 HomeHub’ı çalıştıracak cihazların tam birer PC olmaları gerektiğini söylüyor. Bu da Microsoft’un mevcut veya gelecekte çıkacak akıllı hoparlörlere göre en önemli avantajlarından bir tanesi olacak.

Microsoft’un hedefi birkaç yıl önce oldukça popüler olan hepsi-bir-arada monitör bilgisayarları; dizüstü bilgisayar, tablet ve telefonların yıllardır egemenlik kurduğu evlere yeniden sokmak. Takvim yönetimi, yapışkan notlar veya yapılacaklar listesi, aynı zamanda Skype üzerinden sesli görüşmeler yapma da bu ürünlerin çekici noktaları arasında olacak.

HomeHub, yani “Ev Merkezi” fikrini gerçek anlamda desteklemek adına, bu özelliğin Philips Hue, Nest, Insteon, Wink, SmartThings gibi cihazları ve platformları desteklemesi, Cortana üzerinden bu cihazlara komutların gönderilebilmesi bekleniyor.

The Verge sitesinin kaynaklarına göre, Microsoft sözü edilen akıllı ev odaklı çözümleri Windows 10’un eylül ayında beklenen sonbahar güncellemesinde çıkarması bekleniyor. Bunu takiben, Microsoft’un HP ve Lenovo ile birlikte akıllı ev işlevlerini odaklayan monitör bilgisayarları yıl sonuna yetiştireceği de söyleniyor.

Windows 10 HomeHub ve onu destekleyecek çeşitli cihazlarla ilgili detayları ya Microsoft Build 2017’de ya da 23 Mayıstaki Surface etkinliğinde alma imkanına sahip olacağız.

İLGİLİ HABERLER