Teknoloji

Windows 10 Home kullanıcıları yakında güncellemeleri durdurabilir

windows 10 home
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft‘un Windows 10 güncellemelerini yönetimindeki yetersizliği sıklıkla eleştiriliyor. Bu yetersizlik işletim sisteminin Home sürümünü kullananları, Pro sürümü kullanıcılarına kıyasla daha fazla etkiliyor. Şirketin Windows 10 Home kullanıcılarını Pro versiyonda sunacağı bazı özellikleri test etmek için rızaları dışında kullandığına dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak yazılım devi, Home kullanıcılarına da bazı ayrıcalıklar vermeye hazır gibi görünüyor. Windows 10 Pro kullanıcıları hâlihazırda güncellemelerin yüklenmesini 35 gün boyunca durdurabiliyor. Microsoft’un aynı imkânı Home kullanıcılarına da sunacağı söyleniyor.

Windows 10 güncellemelerinin iki ucu keskin kılıçlara dönüştüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Microsoft güvenlik sorunlarını uzun süre beklemeden hızlı şekilde çözme yeteneğine kavuşsa da, sorunu çözen güncelleme ve yamalar bazen sistemlerin tamamen çalışmaz hâle gelmesine yol açabiliyor. Şirket hâlâ Windows 10’un Home sürümünü kullananlara güncellemeleri yükleme konusunda özgürlük tanımıyor. Ancak önümüzdeki dönemde Home kullanıcıları, en azından güncellemelerin yüklenmesini erteleme hakkına kavuşacağa benziyor.

Windows 10’un 2019’daki ilk büyük güncellemesinin önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor. Bu güncelleme için hazırlanan ilk sürümlerden birinde kullanıcıların güncellemelerin yüklenmesini 7 gün boyunca erteleyebileceği görülmüştü. Ancak güncel sürümlerde bu sürenin 35 güne kadar uzayabildiği ifade ediliyor. Test edilen özelliğe ait ekran görüntüleri, Reddit’te paylaşıldı.

Windows 10 Home için test edilen bu özellik, Pro kullanıcılarına uzun süredir sunuluyor. Özelliğin test edilmesi, yeni Windows 10 güncellemesinin nihai versiyonunda bu özelliğe yer verileceğini garanti etmiyor. Microsoft, aynı zamanda sorun yaratan Windows 10 güncellemelerinin otomatik olarak geri çekilmesini sağlayacak bir özellik üstünde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER