Teknoloji

Microsoft sorun çıkaran Windows 10 güncellemelerini sessizce geri çekecek

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Windows 10, Microsoft’un işletim sistemleri arasında iyilik ve kötülük bakımından ortada bir yerde duruyor gibi görünüyor. ME ve Vista‘ya kıyasla daha iyi bir platform sunan Windows 10‘un en önemli özelliklerinden birisi de, güncellemelerin hızlı biçimde dağıtılması. Ancak bu hız, başka sorunları da beraberinde getirebiliyor. Hatta bazen bu sorunlar kimi zaman yıkıcı etkiler yaratabiliyor. Bazı güncellemelerin ardından kullanıcılar cihazların başlatılamaması gibi durumlarla karşılaşabiliyor. Microsoft Windows 10 kullanıcılarının tepkisini çeken bu durumların tekrarlanmasını engellemek için sessiz sedasız yeni bir sistemi devreye soktu. Bu yeni sistem, problem yaşanması durumunda sorunun kaynağı olan güncellemeyi geri çekecek.

Windows’u bir “servis” olarak konumlandıran Microsoft, kritik güvenlik güncellemelerinin ve hata düzeltmelerinin yavaş yayınlandığı konusundaki eleştirilere karşı çözüm geliştirmek için çalışıyor. Güncellemeleri zorunlu hâle getirip sayılarını artırarak bekleme sürelerini kısaltan şirket, açıkların yerleşmesi için gerekli süreyi de azaltmıştı.

Ancak Microsoft’un güncellemeleri zaman zaman sorun çözmekten ziyade sorunun kendisi de olabiliyor. Yılda iki kez yayınlanan büyük Windows 10 güncellemelerinden küçük yamalara kadar pek çok güncelleme, beraberinde sorunları da getirebiliyor. Bu güncellemeleri yüklemenin zorunlu olması da sorunlardan kaçmayı zorlaştırıyor.

Microsoft bu sorunu ortadan kaldırmak için büyük bir mantalite değişikliğine gitmese de, geçici bir çözüm geliştirmeyi başarmışa benziyor. Windows Latest sitesinde yer alan habere göre, Windows 10 sistemin düzgün şekilde başlatılmasını engelleyen güncellemeleri otomatik olarak geri çekme yeteneğine kavuşuyor. Geri çekilen güncellemenin otomatik olarak yüklenmesi de 30 gün boyunca engellenecek. Microsoft bu süre içinde soruna bir çözüm bulmaya çalışacak. Ancak cihaz sahipleri istedikleri takdirde güncellemeyi manuel olarak yükleyebilecek.

Microsoft Windows 10 kullanıcılarının rahatsız olduğu bir sorunu çözüme kavuştursa da, bu çözümün uzun ömürlü olmadığını vurgulamak gerekiyor. Hız ve sağlamlık dengesini oturtma konusunda sıkıntılı olan yazılım devinin bu durumu değiştirmek için yapacakları merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER