Teknoloji

Microsoft Windows 10 güncellemeleri için sürüm notları yayınlamaya başladı

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-100216

Microsoft’un Windows 10 güncellemeleri işletim sisteminin geçen temmuz ayındaki çıkışından bu yana tutarlı ve düzenli şekilde devam ediyor. Güncellemeler birçok kullanıcı tarafından memnuniyetle karşılanmakla birlikte, Windows 10 kullanıcıları bir yama uygulandığında bunun tam olarak neye yaradığını bilmiyor.

Microsoft nadiren detaylı sürüm notları yayınlıyor ve bu güncellemeler de perde arkasında, otomatik olarak uygulanıyor. Dün gerçekleşen ve şirketin her ay gerçekleştirdiği Salı Güncellemelerinde ise farklı bir yol izleyen Microsoft, Windows 10 güncelleme geçmişi sitesi açtı.

Bu site işletim sistemiyle ilgili her güncellemeyi içeriyor, böylelikle güncellemelerin tarihi kaydını tutmak mümkün oluyor. Konuyla ilgili olarak konuşan bir Microsoft sözcüsü, güncellemeler hakkındaki detayların seviyesiyle ilgili geri bildirimleri dikkate aldıktan sonra işletim sistemine yapılan güncellemelerin iletişimiyle ilgili yeni bir uygulamayı devreye aldıklarını kaydetti.

Açılna Windows güncelleme geçmişi sitesi şirketin her bir güncelleme için yayınladığı sürüm notlarının portalı gibi işleyecek ve daha önceki sürüm notlarının da tarihsel kaydını sunacak.

Birçok Windows kullanıcısı aylık bazda yapılan değişimlerin getirdikleriyle fazla ilgilenmiyor, ancak yeni site daha çok BT yöneticileri veya tecrübeli kullanıcıların ilgisini çekecektir. Microsoft’un yeni güncelleme geçmişi sitesi Microsoft işletim sistemine yeni güncellemeler getirdikçe, düzenli olarak yenilenecek.

Microsoft şu sıralar Windows 10 için Redstone kod adı altında kapsamlı güncellemeleri test ediyor. Gelecek ay sonunda düzenlenecek Build geliştirici konferansında bununla ilgili daha fazla detayı duymayı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER