Teknoloji

Microsoft Build 2016 konferansı 30 Mart tarihinde

Microsoft Build 2016

Microsoft’un her yılın ilkbaharında düzenlediği geleneksel Build geliştirici etkinliklerinin yenisinin tarihi açıklandı. Microsoft Build 2016 etkinliğini 30 Mart ile 1 Nisan Tarihleri arasında San Francisco’da düzenleyecek. Etkinlikde Microsoft’un ve teknolojinin geleceğiyle ilgili duyurular gerçekleştirilecek.

Microsoft Build etkinliklerinde genellikle Windows’un geleceği hakkında konuşuyor, bir sonraki büyük Windows sürümünün detaylarını veriyor. Yazılım şirketi şu anda Windows 10’un Redstone kod adlı güncellemesi üzerinde çalışıyor.

Muhtemelen Redstone güncellemesine ait ön izleme sürümlerinden en az bir tanesi Mart 2016 sonundaki etkinliğe hazır olacaktır. Bu da Build 2016 etkinliğinin Windows 10 Redstone güncellemesinin gösterimini yapmak için isabetli bir ortam olduğunu gösteriyor.

Microsoft Build 2016’da “Microsoft’un geleceği” ile ilgili sürprizler olabilir

Bu yılın başlarında düzenlenen Build etkinliğinde Microsoft, Windows 10’da yeniden düzenlenen iOS ve Android uygulamalarının Windows 10’da çalıştırılmasına destek verilmesine dair planlarını açıklamış, bunun yanı sıra platform genişletmeleri ve geliştiricilere odaklanan duyurularına yoğunlaşmıştı. Gelecek yıl bu tarz büyüklükte önemli duyurular göremeyebiliriz, ancak “Microsoft’un geleceği” şeklinde bir ibarenin kullanımı her türlü ihtimâlin dikkate alınması gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER