Teknoloji

Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesi 17 Ekim’de yayınlanıyor

Microsoft gelecek büyük Windows 10 güncellemesini 17 Ekim’de yayınlamayı planlıyor. Yazılım devi yılın büyük bir bölümünde Windows 10 Fall Creators Update güncellemesini test etti. Bu güncelleme çeşitli yenilikler ve değişiklikler içeriyor.

Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte gelecek en büyük yenilik Windows Mixed Reality olacak. Microsoft’un yeni sanal gerçeklik platformu Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo üretimi VR başlıklarla çalışacak. Mixed Reality yazılımı Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte Windows 10’un bir parçası olacak. Bazı başlıklar 17 Ekim’de, bazıları da yıl sonuna kadar piyasaya sunulacak.

Microsoft Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte bazı büyük yenilikler de planlıyordu. Ancak şirket bunların büyük kısmını gelecek yılın başlarında çıkarmayı planladığı gelecek büyük güncellemeye saklamaya karar verdi. Örneğin, Timeline adı verilen özellik çıkarıldı. Bu özellik Windows 10 kullanıcılarına, aralarında Android ve iOS telefonların da bulunduğu farklı cihazlar arasında geçiş yapma imkanı tanıyacak. Telefonlar ve PC’ler arasında veri kopyalamayı kolaylaştıracak olan evrensel pano özelliği de gecikecek özellikler arasında bulunuyor.

Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesi Kişiler adı verilen yeni bir entegrasyonu da barındıracak. Bunun yanı sıra Microsoft, OneDrive Files On-Demand özelliğini de Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte getirecek. Bunun gelişiyle birlikte eskinin dosya tutucuları özelliği de geri gelecek. Böylelikle OneDrive’daki dosyaları, onları eşzamanlamadan veya tüm klasörleri indirmeden kolaylıkla görmek mümkün hâle gelecek.

Microsoft’un yeni getirdiği Fluent Design adlı tasarım dilinin bir kısmı da sonbahardaki büyük güncellemeyle birlikte gelecek. Dahili uygulamalarda bazı dikkate değer tasarım değişiklikleri yapılacak.

Daha küçük eklentiler arasında yeni emoji seçim aracı dikkat çekiyor. Bunu Windows tuşu ve nokta/noktalı virgül tuşlarına aynı anda basarak etkinleştirmek mümkün olacak. Bunun sayesinde herhangi bir Windows 10 uygulaması içinde emoji bulmak daha hızlı şekilde gerçekleşecek. Ayrıca Microsoft entegre göz takip yazılımının da beta versiyonunu güncelleştirmeye ekleyecek. El yazısı hareketleri ve metin dönüştürme için kalem desteğinde de bazı önemli yenilikler olacak.

Microsoft şu sıralar Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesine son hâlini vermekle meşgul. Windows Insiders kullanıcıları hata düzeltmeleri için sürümleri test ediyor. Bu testlerin eylül sonu itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Windows Insiders kullanıcıları sonbahar güncellemesini alan ilk kullanıcılar olacak.

Microsoft’un yavaş yavaş Redstone 4 kod adlı, bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesini geliştirmeye ve test etmeye başlayacağını göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER