Teknoloji

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi nasıl indirilir?

microsoft windows 10 kasım 2019 güncelleştirmesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, yeni Windows 10 güncellemesini New York’ta gerçekleştirdiği etkinlikten hemen sonra dağıtıma çıkarmaya başladı.

Windows 10’a gelen yeni büyük güncelleme ki, şirket her yıl iki büyük güncelleme çıkarıyor, Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi adını taşıyor. 1809 versiyon numaralı bu güncelleme, Windows Update üzerinden Windows 10 PC cihazlarına sunulmaya başlandı. Güncellemeyi indirmek için herhangi bir adım atmanıza gerek yok. Windows Update ayarlarınıza bağlı olarak, eninde sonunda indirilecek ve PC’nize otomatik olarak yüklenecektir.

Ancak bu otomatik yükleme işlemi hemen gerçekleşmeyebilir. Ne de olsa, Windows 10 700 milyondan fazla aktif cihazda çalışıyor. Sıra size gelip de güncelleme kurulduğunda, aralarında yeni Ekran Alıntısı ve Taslak aracından evrensel kopyalama panosuna kadar birtakım yenilikler göreceksiniz.

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi nasıl indirilir?

Güncellemenin gelip gelmediğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Başlat menüsünü açın, en soldaki sütunda yer alan Ayarlar düğmesine tıklatın.
  2. Ayarlar sayfası içinde Güncelleştirme ve Güvenlik bölümüne ilerleyin.
  3. Windows Update bölümüne girin.
  4. Güncelleştirmeleri Denetle‘ye tıklatın ve indirme sürecini başlatın.

Her ne kadar Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi çıkmış olsa da, Microsoft’un belirttiğine göre, 9 Ekim 2018 tarihine kadar geniş kapsamda dağıtıma çıkmayacak. 1809 numaralı yazılım güncellemesi dünya çapında kapsamlı olarak çıktıktan sonra, Windows Update bölümüne giderek güncelleştirmenin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Yine de, hemen şimdi, yukarıdaki adımları takip ederek güncelleştirmeleri denetleyebilirsiniz. Eğer sisteminiz Microsoft’un yeterli cihazlar listesi içindeyse, güncelleştirme hemen indirilmeye ve kurulmaya başlanacaktır. Eğer güncelleme çıkmıyorsa, elle yükleme yöntemini de tercih edebilirsiniz.

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’ni elle yükleme

Güncellemeyi yüklemek için sisteminize gelmesini beklemenizi öneririz. Ancak deneyimli bir kullanıcıysanız ve daha karmaşık bir yolu izlemekten çekinmiyorsanız, o hâlde aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Microsoft’un resmi Windows 10’u İndirin sayfasını ziyaret edin.
  2. Sayfada bulunan Hemen güncelleştirin düğmesine tıklayın ve Güncelleştirme Yardımcısı aracını çalıştırın.
  3. Araçta yer alan Şimdi Güncelle düğmesine tıklatarak güncelleştirme sürecini başaltın.

İLGİLİ HABERLER