Teknoloji

Windows 10 Creators Update 11 Nisanda yayınlanacak

microsoft

windows 10 creators updateMicrosoft, Windows 10 Creators Update dağıtımına 11 Nisan itibarıyla başlanmasının planlanlandığını açıkladı. Güncellemenin mevcut cihazlara dağıtımının kademeli biçimde yapılması öngörülüyor.

İlk etapta Creators Update’in Kişiler özelliği entegrasyonunu ve Windows Mixed Reality (Karışık Gerçeklik) özelliğini sunması bekleniyordu. Ancak söz konusu yenilikler, Microsoft’un 2017 içinde duyuracağı ikinci güncellemede kullanıcılara sunulacak.

Yine de, Creators Update çok sayıda önemli özellik barındırıyor. Bu özellikler arasında göze ilk çarpan Windows 10 bilgisayarlar için hazırlanan Oyun Modu oluyor. Oyun Modu ile sistem kaynaklarını öncelikli olarak oyunlara aktaran Windows 10, oyunların mümkün olan en yüksek performansla oynanmasını amaçlıyor. Güncellemeyle Windows 10’un Xbox uygulamasına eklenecek Beam isimli çevrim içi yayın özelliği ise oyunculara canlı yayın imkanı sağlıyor.

Kreatif endüstrilerde çalışanları merkeze alan güncelleme, Windows 10’a 3D Paint uygulamasını da getirecek. Bu uygulama üzerinden üç boyutlu nesneler oluşturmak mümkün olacak. Söz konusu nesneler Windows Mixed Reality başlıklarıyla da uyumlu olacak. Filmler ve TV uygulamasına 360 derece video desteği getiren güncelleme, Windows Mağaza’ya e-kitap bölümü ekliyor. Microsoft Edge internet tarayıcısı ise güncellemeyle birlikte sekme yönetim aracına kavuşacak.

Windows 10 Creators Update ile kullanıcı deneyimine küçük dokunuşlar yapacak

Gün batımından sonra mavi ışığı otomatik olarak kısan yeni gece ışığı özelliği, PIP özelliğini getiren küçük pencere ve Windows 10 bilgisayarların iOS, Android ve Windows Phone cihazlarıyla otomatik olarak kilitlenebilmesi, Creators Update’in kulanıcı deneyimine yaptığı küçük dokunuşlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER