Teknoloji

Yeni Windows 10 güncellemesi Cortana’ya yeni dil destekleri getiriyor

windows 10

windows-10-logo-100216

Microsoft, hızlı güncelleme döngüsü seçeneğini tercih eden test kullanıcıları için yeni bir Windows 10 güncellemesinin dağıtımına başladı. Bu güncelleme çoğunlukla işletim sisteminin dahili kişisel asistanı Cortana’ya odaklanıyor.

Öncelikle Cortana’nın desteklediği diller arasına Meksika İspanyolcası, Brezilya Portekizcesi ve Kanada Fransızcası da katılıyor. Bunlar Cortana’nın şu anda desteklemekte olduğu 11 dil arasına katılıyor, böylelikle Cortana dünya çapında daha fazla kullanıcı tarafından kullanılır hâle gelecek.

Bir başka yeni özellik de Cortana’nın herhangi bir belirli tarihe ihtiyaç duymadan randevuları veya diğer kayıtları sizin için hatırlaması. Böylelikle Microsoft’un sanal asistanı daha hızlı ve kolay kullanımlı olacak; anımsatıcılar, kitap isimleri, yapılacaklar ve bunun gibi bilgileri depolamak için daha az veriye ihtiyaç duyacak. Tabii ki, isteyen kullanıcılar daha sonra yeni verileri ekleme şansına sahip olacak. Windows ekibi gelecek sürümlerde Cortana’nın tıpkı gerçek hayattaki kişisel asistan gibi bunları isteğe bağlı olarak yeniden elde edebileceğini de kaydetti.

Ayrıca Microsoft Windows 10’un kullanıcı girişi ve kilit ekranlarını bir araya getirerek daha da basitleştiriyor. Böylelikle deneyim biraz daha akıllı telefonlarınkine benzeyecek. Önceleri bunların her biri için farklı duvar kağıdı resimleri bulunuyordu. Şimdi her ikisi tek bir arayüzde birleşti.

Bu arada hızlı güncelleme döngüsü kullanıcıları için bazı hatalar da düzeltiliyor, ayrıca tahmin edebileceğiniz gibi birçok rapor edilmiş ve bilinen hata da düzeltiliyor ve bunlar test amacıyla öncelikle Insider kullanıcılarına sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER