Teknoloji

Windows 10 Continuum desteği Snapdragon 617’yi de kapsıyor

Windows 10 Continuum

Continuum sayesinde Windows 10 Mobile ile çalışan akıllı telefonları harici ekranlara bağlamak, bazı uygulamaları masaüstü uygulamalar gibi kullanmak mümkün oluyor. Microsoft bu özelliği ilk kez tanıttığında, Continuum’u kullanmak için epey güçlü bir telefona ihtiyaç duyulduğunu söylemişti. Şu ana kadar Continuum sadece Qualcomm Snapdragon 808 ve 810 işlemcili cihazlarda çalışıyor.

Ancak Microsoft’un yeni güncellediği Windows 10 Continuum bilgi sayfasına göre Qualcomm’un orta segment Snapdragon 617 işlemcisi de desteklenen işlemciler kapsamına alınıyor.

windows-10-mobile-continuum-210116

Tabii ki, günümüzün orta segment yongaları birkaç yıl öncesinin üst sınıf işlemcilerinden daha güçlü. Qualcomm Snapdragon 617 içinde sekiz adet ARM Cortex-A53 çekirdek barındıran 64-bit işlemci. 1.5 GHz’lik en yüksek saat frekansına ve Qualcomm Adreno 405 grafik işlemci birimine sahip.

Continuum özelliğini telefonda kullanmak için en az 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya ihtiyaç var. Ayrıca mobil cihazın ekran çözünürlüğünün minimum 1280 x 720 olması, USB ve kablosuz ekran desteğinin de yer alması gerekiyor. Microsoft kablolu yerleştirme istasyonu bağlantısı için USB Type-C’yi öneriyor, ancak bu bir zorunluluk değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: Windows 10 Mobile Continuum özelliği nasıl çalışıyor?

Şu an için herhangi bir telefon üreticisinin Snapdragon 617 işlemcili Windows 10 Mobile telefonu çıkarmak gibi bir planı yok gibi görünüyor. Ancak desteğin varlığı, böyle planların kapalı kapılar ardından yapılıyor olabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER