Teknoloji

Winamp bir müzik uygulamasından fazlası olarak geri dönüyor

winamp

Winamp’ın sahnelere geri dönüşü sadece bir zamanların efsanesi olan ses yazılımını güncellemekle sınırlı kalmayacak. Şirket müzisyenlerin çalışmalarını yayınlamalarını, tanıtmalarını ve bundan para kazanmalarını sağlayacak yapımcı hizmeti için davetiye dağıtımına başladı.

Bu yeni platforma dair tüm detayları duymak için eylül ayını beklemek gerekiyor. Ancak ilk bilgiler, platformun Patreon’a benzer bir yapıda işleyeceğinin işaretini veriyor. Müzisyenlerin kendilerine maddi olarak destekleyen hayranlarına destekleri doğrultusunda farklı içerik paketleri sunabileceği belirtiliyor.

Platformun davetiyeleri şimdilik 25 bin kişiyle sınırlandırılmış durumda. Bu 25 bin kişi sunulan araçlara bir yıl boyunca ücret ödemeden erişebilecek. Buna ek olarak, Creator Pass ile de içerik yapımcılara özel fırsatlar sunulacak. Bu fırsatlar arasında dijital jetonlar da bulunuyor.

Winamp kendisini üne kavuşturan müzik yazılımının gelişimini de yeni platformuna paralel olarak sürdürecek. Şirketten yapılan açıklamada, nihai hedefin dinleyicilerin istediği şekilde “müzik odaklı bir süper uygulama” sunmak olduğu belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER