Teknoloji

Will.i.am telefon görüşmeleri yapabilen akıllı kelepçesi Puls’ı tanıttı

william-puls-161014

Sahibi olduğu tüketici elektroniği şirketi i.am+ ile birlikte yaklaşık iki buçuk yıl boyunca giyilebilir ürünün geliştirilmesi için çalışan Will.i.am nihayet beklenen ürününü tanıttı. Akıllı “kelepçe” olarak nitelendirilen bu yeni giyilebilir bileklik Puls adını taşıyor, ancak bunun sadece bir saat olmadığının altı çiziliyor.

Black Eyed Peas solisti giyilebilir ürünün tanıtımı için San Francisco’daki Dreamforce’da düzenlenen etkinlikte sahneye çıktı. Will.i.am Puls’ın sahip olduğu 3G bağlantı desteği sayesinde telefon görüşmeleri yapabildiğini ve çevrim içi servislere erişebildiğinin altını çizdi. Puls ABD’de AT&T, İngiltere’de ise O2 tarafından tüketicilerle buluşturulacak.

Will.i.am cihazı rakip cihazlara göre daha fazla tarz sahibi olarak nitelendiriyor ve onu iletişim, müzik dinleme ve sağlık bilgilerini görüntüleme gibi işlerde kullanılabilecek bir ürün olarak konumlandırıyor. Cihazın sunumu sırasında sağlık ve egzersiz yeteneklerinden bahsedildi, bu sırada Puls’ın dayanıklılık egzersizindeki tekrarları sayışı gösterildi. Yine etkinlikte sahne alan bir AT&T yöneticisi, Puls sayesinde kullanıcıların bir yandan eğlenirken bir yandan da bileklerindeki cihaz yardımıyla kolaylıkla tweet atabileceklerini kaydetti.

Puls’ın pil ömrü hakkında herhangi bir bilgi verilmemesi dikkat çekti. Etkinliğin sonunda Will.i.am sahneye yedek pil paketleri içeren ve Puls giysi koluyla temas ettiği sürece ona güç aktarımında bulunan kıyafetler giymiş modelleri sahneye çıkardı. Bir model tarafından giyilmiş ceketin saat için iki buçuk günlük gücü sağladığını da kaydetti. Will.i.am teknolojinin giydikleri nesnelerin daha fazla parçası hâline gelmesi gerektiğini kaydetti.

Puls’ın fiyatı ve ne zaman çıkacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Aslında bu cihazın tanıtımı yıl içinde defalarca ertelendi, piyasaya çıkışı önce ilkbahar olarak belirlenmişti, daha sonra yaz aylarına, en sonunda da yıl sonu tatil dönemine ertelendi. Puls’ın siyah, beyaz, pembe ve mavi renk seçenekleri bulunacak. Ayrıca Puls’ın altın ve elmaslarla bezenmiş özel bir versiyonu da bulunacak.

İLGİLİ HABERLER