Eğlence

Wii U ve Nintendo 3DS online hizmetlerine veda

nintendo 3ds

Nintendo, uzun yıllardır süregelen ve birçok kullanıcının keyifli anlar yaşadığı Wii U ve Nintendo 3DS konsollarının online hizmetlerini resmi olarak sonlandırdı. Bu karar, özellikle son bir kez daha Splatoon gibi oyunları online oynamak isteyen kullanıcılar için hüzünlü bir veda anlamına geliyor.

Wii U, Nintendo’nun en popüler konsolu olmaktan uzak olsa da, birçok kullanıcı için unutulmaz anılarla dolu bir makine olarak kaldı. Özellikle rekabetçi oyunları ilk kez bu konsol üzerinden deneyimleyenler için Wii U, Halo veya Call of Duty gibi oyunlarda yabancılarla oynama baskısından uzak, daha samimi bir alternatif sundu.

Çevrimiçi oyunlarda son perde

Mario Kart 8 gibi oyunlarda dünya çapından oyuncularla yarışmak, Wii U’nun sunduğu eşsiz deneyimler arasındaydı. Aynı zamanda, Splatoon ve Super Smash Bros. gibi oyunları online oynarken yaşanan bağlantı sorunlarına rağmen, Nintendo 3DS ile Animal Crossing: New Leaf‘te diğer kasabaları ziyaret etmek, Kid Icarus: Uprising ve Pokémon Ultra Sun ve Ultra Moon‘da rakiplerle mücadele etmek de benzersiz anılardandı.

Nintendo, on yılı aşkın bir süre sonra Wii U ve 3DS için online hizmetleri sonlandırma kararı aldı. Bu karar, geçtiğimiz yıl duyurulmuş ve her iki konsol için online mağazalar Mart 2023’te kapatılmıştı. Nintendo; StreetPass, Pokémon Bank ve Poké Transporter gibi bazı özelliklerin çevrimiçi kalacağını belirtse de, Nintendo Badge Arcade ve SpotPass hizmetlerini sonlandırıyor.

Wii U ve 3DS oyunları, birçok kullanıcıya online oyun oynamanın tadını çıkarma fırsatı sunarken, bu deneyimler, League of Legends, Team Fortress 2, Overwatch ve Halo Infinite gibi diğer oyunlara geçiş yaparken de referans noktası oldu. Bununla birlikte, Splatoon’da son dakika zaferi elde etmek veya Mario Kart 8‘de rakipleri yolun dışına itmek gibi deneyimler, diğer hiçbir oyunun sunamadığı bir heyecanı barındırıyordu. Her iki oyun da Switch üzerinden yaşamaya devam ediyor olmasına rağmen, bu kapanış, birçok kullanıcı için duygusal bir veda anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER