Eğlence

Nintendo 3DS ve Wii U’nun çevrimiçi servislerinin fişini çekiyor

nintendo 3ds

Nintendo 3DS ve Wii U konsollarının eShop mağazalarını geçtiğimiz aylarda kapatmıştı. Şirket şimdi de bu konsolların çevrimiçi servislerinin fişini 2024’ün nisan ayı itibarıyla çekeceğini açıkladı. Bu da çevrimiçi ortak oyun, internet sıralamaları ve veri dağıtımının yanı sıra çok oyunculu diğer özelliklerin de durmasına neden olacak.

Kullanıcıların 3DS’in ana menüsünü kendi tercihleri doğrultusunda süslemelerini mümkün kılan Badge Arcade’e de erişim kesilecek. Henüz kesin bir tarihe karar verilmediğini belirten Nintendo, servislerin planlanandan daha erken de sonlandırılabileceğinin altını çizdi.

Nintendo, bu konsollardaki çoğu çevrimiçi oyunun sona ereceğini, ancak şirketin Pokémon Bank bulut depolama hizmetini işletmeye devam edeceğini, ancak “bunun da gelecekte bir noktada sona erebileceğini” belirtti. Buna ek olarak, önceden satın alınan oyunları yeniden indirmek ve “öngörülebilir bir süre için” yamaları edinmek mümkün olacak. Nintendo, güvenlik sorunlarını çözmek için Mart 2023’te Mario Kart 8 ve Splatoon’un Wii U sürümleri için çevrimiçi oyun deneyimini devredışı bırakmıştı. Şirket hizmeti yeniden sunmak için ağustos ayına kadar beklemişti.

Son olarak, SpotPass özellikleri kaybolsa da, 3DS ekosistemindeki StreetPass bağlantıları, bu özelliklere sahip başka bir oyuncu bulduğunuz sürece çalışmaya devam edecek.

Nintendo 3DS 2010’da, Wii U ise 2012’de piyasaya çıkmıştı

Nintendo 3DS 2010’da satışa sunulmuş ve satışları 2020 itibarıyla sonlandırılmıştı. 3DS şirketin en başarılı ürünlerinden biri olurken, 2012’de piyasaya sürülen ve 2017 itibarıyla satışları sona eren Wii U ise Nintendo’nun en başarısız ürünlerinden biri olarak tarihe geçmişti. 2012’de kurulan Nintendo Network, her iki cihaz için de çevrimiçi hizmetler sunuyordu.

İLGİLİ HABERLER