Eğlence

Nintendo Mario Kart Tour’a yeni içerik eklemeyecek

mario kart tour iphone en çok indirilen oyunlar

Mario Kart Tour, 2019’da beta etiketiyle piyasaya sürülmesinden bu yana mobil oyun alanında kendine önemli bir yer edindi. Ancak her güzel şey gibi, Nintendo’nun popüler mobil oyunu için de yolun sonuna gelmiş gibi görünüyor. Nintendo, önümüzdeki ay için yalnızca üç “tur” (orijinal çok oyunculu etkinlikler) planlandığını ve bundan sonra turların baştan tekrarlanacağını duyurdu. 4 Ekim’den sonra yeni kurslar, sürücüler, kartingler, planörler veya herhangi bir özellik eklenmeyecek.

Bu, oyunun dijital hurdalığa gittiği anlamına mı geliyor? Söz konusu sorunun cevabı hem evet hem de hayır. Nintendo, oynaması ücretsiz yarış oyunu için yeni içerik geliştirmeyi bırakıyor ancak yine de indirilip deneyimlenmeye devam edecek. Nintendo, insanların uygulamayı kullanmaya devam edeceğini umduğunu söylemesine rağmen, yeni içeriğin cazibesi olmadan oyuncu tabanı büyük olasılıkla önemli ölçüde küçülecek.

Her oyunun sonunda yeni içeriği tükeniyor ve Mario Kart Tour için de durum bu kadar basit olabilir. Oyunun şirket için başarılı olduğunu ve geçen yıl itibariyle yaklaşık 300 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtmekte fayda var. Bu hasılat sevilen yarış oyununu Fire Emblem Heroes’un hemen ardından ikinci sıraya koyuyor ve Nintendo’nun en başarılı ikinci mobil oyunu yapıyor.

Mario Kart Tour tartışmalardan da nasibini almıştı

Finansal başarısına rağmen, Mario Kart Tour da tartışmalardan nasibini aldı. Oynaması ücretsiz mobil oyunların çoğunda olduğu gibi, Mario Kart Tour da kullanıcılarından düzenli şekilde para istiyor. Oyun özelinde bu para talebinin en kötü örneği “Spotlight Pipes” isimli özellikti. Bu “gacha” tamircisi oyunculara açıklanamayan oranlara sahip ganimet kutuları sağlıyordu. Ancak oyunculardan gelen tepkinin ardından söz konusu özellik kaldırıldı. Çocuğu Spotlight Pipes’ta 170 dolar harcayan bir ebeveynin şirkete açtığı dava da bir grup davasına dönüşmüştü.

Mario Kart Tour için yeni içerik hazırlamayı bırakan Nintendo, diğer oyunları için çalışmaya devam edecek. Bunlar arasında Animal Crossing: Pocket Camp, Super Mario Run ve para makinesi Fire Emblem Heroes da yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER