ManşetlerTeknoloji

WhatsApp dosya paylaşımı için yeni bir yöntemi test ediyor

whatsapp kanallar

WhatsApp kullanıcılarının birbirleriyle paylaşım yapmaları için yeni bir yöntemi test ediyor. Söz konusu özellik sayesinde fiziksel olarak birbirlerine yakın olan kullanıcılar, Bluetooth üzerinden dosya paylaşımı yapabilecek. Bu yeni özellik, 2.7 milyardan fazla kullanıcısı olan uygulamanın gelecekteki bir sürümünde mevcut olacak.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, yeni özelliği kullanmak için her iki tarafın da “Dosya Paylaş” bölümünü açması ve aktarım bitene kadar orada kalması gerekiyor. Uçtan uca şifreleme özelliği bu paylaşım yönteminde de geçerli olacak.

Kısa süre önce uygulamada kullanıcıların 2 GB’a kadar olan dosyaları paylaşmasını mümkün kılan bir özellik duyurulmuştu. Platformun Android uygulamasının en yeni beta sürümünde de bu yeni paylaşım yöntemini görmek mümkün oluyor.

whatsapp

WhatsApp yeni özelliğinde farklı bir deneyim sunuyor

WABetaInfo sitesinde paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin işleyişini açık şekilde görmeyi sağlıyor. Kullanıcıların dosya almak ve göndermek için sadece “Dosya paylaş” bölümüne gitmesi yeterli olmuyor. Aynı zamanda paylaşım isteği oluşturmak için cihazlarını sallamaları da gerekiyor. Bu kontrollü yaklaşım, paylaşım deneyimine ilginç bir boyut kazandırıyor.

Bu özelliğin WhatsApp kullanıcıları için yararlı olacağı söylenebilir. Ancak Google ve Samsung’un yeni Hızlı Paylaşım deneyimi nedeniyle özelliğe olan ihtiyacın da sorgulamaya açık olduğunu söylemek gerekiyor.

W

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER