Teknoloji

WhatsApp’tan Yeni bir Windows uygulaması: Geliştirilmiş performans ve daha iyi çağrı özellikleri

WhatsApp, çarşamba günü performans iyileştirmeleri ve daha iyi çağrı özelliklerine sahip yeni bir Windows uygulaması duyurdu. Ayrıca yeni sürüm, telefonunuz kapalıyken bile WhatsApp’ı kullanabilmenizi sağlayan çoklu cihaz senkronizasyonunu destekliyor.

Mark Zuckerberg, Instagram Kanalı’nda yaptığı açıklamada, yeni Windows uygulamasının uçtan uca şifreli grup çağrılarına imkan tanıdığını belirtti.

Güncellenen WhatsApp Windows uygulaması, 8 kişiye kadar video çağrısı ve 32 kişiye kadar sesli çağrı desteği sunuyor. Mobil uygulama da benzer sınırlamalarla grup çağrılarına izin veriyor. Şirket, ileride grup çağrısına katılacak kişi sayısını artıracağını belirtti. Bu, masaüstünde grup çağrısı yapmak istediğinizde işleri daha kolay hâle getirecektir.

WhatsApp, birden fazla cihazda tek bir hesabı kullanma özelliği olan çoklu cihaz bağlantısı duyurduğundan beri büyük ekran deneyimini geliştirmeye odaklandı.

Geçtiğimiz haziran ayında, şirket Apple Silicon tabanlı sistemler için performans iyileştirmesi sunan yeni bir Mac istemcisini herkese açık beta olarak yayınlamıştı. Meta’ya ait mesajlaşma hizmeti, Android tabletler için optimize edilmiş yeni bir sürümü de test ediyor.

Bu haftanın başlarında WhatsApp, grupla ilgili iki yeni özelliği daha duyurdu. İlki, yöneticilerin “Bekleyen Katılımcılar” bölümündeki tüm grup katılım taleplerini incelemelerine olanak tanıyacak. İkincisi, bir isim aradığınızda arama sonuçlarında paylaşılan grupları görebilmenizi sağlayacak. Daha önce, ortak gruplara bakmak için bir kişinin profilini ziyaret etmeniz gerekiyordu.

İLGİLİ HABERLER