Teknoloji

Instagram’a Telegram’dakine benzer kanallar geldi

instagram yayın kanalları

Meta, bu sefer bir mesajlaşma uygulamasının, Telegram’ın beğenilen bir özelliğini kopyalıyor. Mark Zuckerberg, Instagram uygulamasına tek yönlü mesajlaşmayı getiren yeni bir özellik olan “yayın kanallarını” duyurdu. Şirket, şu anda bu özelliği kısıtlı sayıda içerik oluşturucusuyla test ediyor. Ayrıca Telegram’ın kanallarına benzeyen bu işlevi Facebook ve Messenger’a da getirmeyi planlıyor.

Yayın kanalları, içerik oluşturucuların, Telegram’daki kanallara çok benzer şekilde, takipçilerinin gelen kutularına çeşitli güncellemeler ve haberler göndermesine olanak tanıyor. Kanallara katılanlar mesajlara tepki verebiliyor veya anketlerde oy kullanabiliyor, ancak doğrudan sohbet edemiyor. Örneğin Mark Zuckerberg, duyurusunda paylaştığı “Meta Kanalı”nı, Meta’da inşa ettikleri tüm ürünler ve teknolojilerle ilgili haberleri ve güncellemeleri paylaşmak için kullanacağını söyledi. İçerik oluşturucular, metin güncellemelerine ek olarak ses klipleri, fotoğraflar ve diğer içerikleri de paylaşabiliyor.

Instagram yayın kanalları herkese hemen açılmıyor

Şimdilik, yalnızca Zuckerberg ve yaklaşık bir düzine kadar içerik oluşturucunun bu özelliğe erişimi var gibi görünüyor. İlk grup içinde, snowboardcu Chloe Kim, Jiu-Jitsu dövüşçüsü Mackenzie Dern ve meme hesabı Tank Sinatra da var. Şirket, özelliği kullanmakla ilgilenen diğer kişilerin erken erişim için kaydolabileceklerini söylüyor.

Meta, kanalların henüz test aşamasında olduğunu söylese de, şirket bu özelliğe oldukça önem veriyor gibi görünüyor. Kanala başka bir içerik oluşturucu ekleme ve soru-cevap oturumu yürütme yeteneği de dahil olmak üzere, ek özellikler üzerinde çalışılıyor. Ayrıca Meta, Facebook ve Messenger’daki kanalları da önümüzdeki aylarda test etmeye başlamayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER