Teknoloji

WhatsApp uygulama için web tarayıcısı ve görsel aramayı test ediyor

whatsapp android

WhatsApp, diğer birçok şirket gibi yeni özelliklerini dünya çapına yayılmış geniş kullanıcı kitlesine yaymadan önce beta kanalında test ediyor. Facebook’un iştiraki olan uygulamanın test ettiği en son işlevler arasında uygulama içi internet tarayıcısı ve tersine görsel araması bulunuyor.

Adından da anlaşılacağı üzere, uygulama içi tarayıcı web sayfalarını WhatsApp içinde açmaya izin veriyor. Bu şekilde bağlantıları açmak için WhatsApp’ı terketmeniz gerekmeyecek. Ne var ki, bu özelliği kullanırken ekran görüntüsü alma veya ekran kaydı yapma gibi işlevler kullanılamıyor.

Uygulama içi internet tarayıcısı kullanıcılar yeni bir web sayfası açmak istediklerinde bunun zararlı olabileceği yönünde uyarıda da bulunuyor. WABetaInfo‘nun belirttiğine göre, Facebook ya da WhatsApp’ın hangi sitelerde gezindiğinizi görmesinden endişe ediyorsanız, rahat olun. Uygulama içi internet tarayıcısı göz atma geçmişine erişemiyor.

WhatsApp’ın test ettiği bir diğer özellik ise tersine görsel arama. Bu özellik bir sohbet oturumunda aldığınız görüntüyü Google’da aratmanızı ve daha önce web’de görünüp görünmediğini test etmenizi sağlayacak. Bu sayede görselin sahte mi, gerçek mi olduğunu kontrol edebileceksiniz. WhatsApp’taki tersine görsel arama özelliği platformun sahte bilgilerin yayılması için fazlasıyla kullanıldığı yerlerde yardımcı olabilir.

whatsapp görsel arama

Her iki işlev de WhatsApp’ın Android beta uygulamasında yer alıyor. Henüz normal uygulama kullanıcıları için dağıtıma çıkmadı. Ne zaman çıkacağı konusunda da herhangi bir bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER