Teknoloji

WhatsApp, akıllı telefonlar için uygulama içi arama özelliğini getiriyor

whatsapp

Son birkaç yıl içerisinde büyük tasarım değişiklikleri yapan WhatsApp, kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya yönelik küçük ancak önemli iyileştirmelerle dikkat çekiyor. Bu gelişmelerin en yenisi olarak, yakında akıllı telefonlarda WhatsApp üzerinden uygulama içi bir arama özelliğinin kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

WhatsApp uygulama içi arama özelliği sunacak

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı bu yeni özellik, kayıtlı olmayan numaraları arama işlemini daha kolay bir hale getirecek. WABetaInfo tarafından fark edilen bu yenilik, uygulamanın en son beta sürümünde (v2.24.9.28) ortaya çıktı. Görsellerde görüldüğü üzere, ekranın alt yarısında bir T9 tuş takımı ve hemen altında yeşil bir arama düğmesi bulunan basit bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Şu anda WhatsApp üzerinden birisine sesli ya da görüntülü arama yapmak istediğinizde, ilgili kişinin numarasını öncelikle rehberinize kaydetmeniz gerekiyor. Ancak bu yeni özellik sayesinde, bu süreci atlayarak doğrudan arama yapabileceksiniz.

WhatsApp daha önce mesajlaşma konusunda da benzer bir değişiklik yapmıştı. Kullanıcılar, rehberlerinde kayıtlı olmayan numaralara zaten mesaj gönderebiliyorlar. Bu değişiklik birçok kullanıcı için hayatı biraz daha kolaylaştırmış ve şirket bu özellik için olumlu geri dönüşler almış olabilir. Muhtemelen bu olumlu geri bildirimler, şirketi arama özelliği konusunda da benzer bir değişiklik yapmaya teşvik etti.

WhatsApp’ın bu son yeniliği, küçük ancak kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirebilecek bir adım olarak görülüyor. Uygulama içi arama özelliği, özellikle sıklıkla yeni insanlarla iletişime geçen veya işleri gereği çeşitli numaraları arayan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak. Bu özellikle WhatsApp, kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt vermeye ve uygulama deneyimini sürekli olarak geliştirmeye olan bağlılığını bir kez daha göstermiş oluyor.

Her yeni güncelleme ile kullanıcılarının beklentilerine cevap veren ve onlara daha iyi bir deneyim sunmayı hedefleyen WhatsApp, uygulama içi arama özelliği ile iletişim kurma biçimimizi bir adım daha ileri taşıyor. Bu yenilik, WhatsApp’ın sadece bir mesajlaşma uygulaması olmanın ötesine geçerek, daha kapsamlı bir iletişim platformuna dönüşme yolunda ilerlediğinin bir kanıtı olarak görülebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER