Teknoloji

WhatsApp Sohbet Kilidi ile ekstra gizlilik sağlayacak

whatsapp sohbet kilidi

WhatsApp Sohbet Kilidi adını taşıyan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Bu özellik, adından da tahmin edilebileceği üzere, WhatsApp sohbetleri için biraz daha fazla gizlilik imkanı sağlıyor. Kilit altına alınan sohbetler, pin kodu veya biyometrik doğrulamayla korunan bir klasör altında yaşamayı sürdürecek.

Bu sohbetlerden gelen bildirimlerde mesaj içeriği veya göndericisi gösterilmeyecek. Sohbet Kilidi özelliğinin Apple’ın iCloud için sunduğu gizlenen fotoğraflar özelliğine benzediği söylenebilir.

Uçtan uca şifrelenmiş mesaj desteği, WhatsApp’ın en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Ancak bu özellik, telefon kilidinizi açan birinin WhatsApp’ınıza girip mesajlarını görmesini engellemiyor. Sohbet Kilidi ile gizliliğine önem veren kullanıcılara ekstra bir koruma katmanı sağlanıyor. Bunun kilitsiz telefonunu düzenli olarak birisiyle paylaşmak zorunda kalanlar için iyi bir özellik olduğu söylenebilir.

WhatsApp Sohbet Kilidi özelliğini geliştirmeye devam edecek

WhatsApp Sohbet Kilidi özelliğinin dağıtımına başlamış durumda. Meta’dan verilen bilgiye göre, bu özellik önümüzdeki dönemde geliştirilecek. Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Önümüzdeki birkaç ay içinde WhatsApp hesabınıza giriş yaptığınız diğer cihazlarda kilitleme, telefon şifresinden farklı bir şifre kullanabilme gibi seçeneklerle Sohbet Kilidi özelliğini geliştirmeye devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER