Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasında mikrofon erişimi hatası

whatsapp web

WhatsApp Android uygulamasının bazı cihazlarda gereksiz şekilde mikrofon erişimi sağladığını gösteren bir hata ortaya çıktı. Söz konusu problem Google ve WhatsApp tarafından da doğrulandı. Bundan aylar önce görülen problemin konuşulmasını sağlayan ise Elon Musk oldu. Musk, Twitter’da çalışan bir mühendisin konuyla ilgili paylaşımını retweet etti.

Twitter’da görev yapan mühendis Foad Dabiri tarafından paylaşılan bir görsel, mikrofonun WhatsApp kullanılmadığı zamanlarda bile arka planda defalarca aktif hâle geldiğini gösteriyor. Söz konusu görsel, Android’de uygulamaların mikrofon ve kamera erişimlerini izleyen Gizlilik Kontrol Paneli’nden alınmış.

Musk, Dabiri’nin paylaşımınını “WhatsApp’a güvenilemez” yazarak alıntıladı. Bu noktada Musk’ın bir Signal hayranı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Twitter’ın da şifrelenmiş mesajlaşma desteğini de bu ay içinde kullanıma sunmayı planladığı da Musk tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor.

WhatsApp Android uygulamasındaki hatanın Android’den kaynaklandığını belirtiyor

Konuyla ilgili olarak WhatsApp tarafından yapılan açıklamada, sorunun Android’le bağlantılı bir durum olduğu ve uygulamanın izinsiz mikrofon erişiminde bulunması gibi bir durumun söz konusu olduğu belirtildi: “Android’deki bir hatanın Gizlilik Kontrol Paneli’ndeki bilgilerin yanlış tanımlanmasına neden olduğunu düşünüyoruz. Google’dan sorunu incelemesini ve düzeltmesini istedik.”

WhatsApp Android uygulamasındaki bu problem daha önce WABetaInfo sitesi tarafından paylaşılmış ve bunun Samsung ve Pixel telefonlarla sınırlı bir hata olabileceği belirtilmişti. Haberde telefonu yeniden başlatmanın sorunu düzeltmeye yardımcı olabileceği de ifade edilmişti. Konuyla ilgili olarak Google’dan yapılan açıklamada ise sorunun bilindiği ve çözüm için WhatsApp ile birlikte çalışıldığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER