Teknoloji

WhatsApp çok yakında sohbet geçmişini Android’den iOS’e taşımaya izin verecek

whatsapp kanallar

WhatsApp, sohbet geçmişinizi Android’den iOS’e aktarma olanak tanıyan bir özellik üzerinde çalışıyor olabilir. WABetaInfo sayesinde, WhatsApp sohbet geçmişi aktarma özelliği ile ilgili çeşitli detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Bu özellik ilk olarak iOS için en son WhatsApp beta sürümü olan 22.2.74’te görüldü. WABetaInfo’nun Android için 2.21.20.11 beta sürümündeki önceki keşfini doğruluyor gibi görünüyor. Her iki güncelleme de WhatsApp sohbetlerinizi iOS’e Taşı uygulamasını kullanarak Android’den iOS’a aktarmanıza olanak tanıyan bir özelliğe işaret ediyor.

WABetaInfo, özelliğin nasıl görünebileceğini temsil eden birkaç ekran görüntüsü de paylaştı. Görüntülere bakılırsa, WhatsApp aktarım işlemine başlamadan önce izin isteyecek ve ardından sohbetlerinizi taşırken uygulamayı açık tutmanızı ve telefonunuzun kilidini açık tutmanızı isteyecek gibi görünüyor.

whatsapp sohbet geçmişi aktarma

WhatsApp ilk olarak kullanıcıların sohbet geçmişlerini iOS’ten Samsung telefonlara taşımasına izin vermeye başlamıştı. Daha sonra özelliği iOS’ten Google Pixel ve diğer Android 12 cihazlara sohbet aktarımlarını destekleyecek şekilde genişletmişti. Kullanıcıların sohbetlerini Android’den iOS’a aktarmalarına izin vermek önemli bir açığı kapatacaktır. Ancak hangi cihazların bu sözü edilen özelliği destekleyeceği ve bunun ne zaman genel olarak kullanıma sunulacağı belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER