Teknoloji

WhatsApp Snapchat Hikayeleri’ni hatırlatan Status özelliğini test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp snapchatFacebook’un sahibi olduğu WhatsApp, Status adını taşıyan yeni bir özelliği test ediyor. Söz konusu özellik, kullanıcılara çeşitli araçlarla özelleştirilmiş ve 24 saat sonunda kaybolan fotoğraf ve videolar paylaşma imkanı sağlıyor. Status’un genel hatlarıyla Snapchat Hikayeleri’ne benzediğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.

WhatsApp’ın test ettiği yeni özelliği ilk defa BGR Hindistan sitesi gün yüzüne çıkardı. Status’a şimdilik WhatsApp’ın kayıtlı beta testi kullanıcıları erişebiliyor. Özelliği test etmek için root edilmiş bir iOS veya Android cihaza sahip olmak gerekiyor.

WhatsApp Android uygulamasında ana mesaj ekranında “Sohbetler” ve “Aramalar” sekmelerinin arasına Status sekmesi yerleştiriliyor. WhatsApp kullanıcıları ilk günden bu yana bir durum mesajı yazabiliyor ve bu mesaj profil ziyaret edildiğinde görüntülenebiliyor. Yeni Status sekmesi, geleneksel durum güncellemesinin yerini almıyor. Bu sekmeyle kullanıcılara WhatsApp’taki arkadaşlarıyla görsel içerikler paylaşmaları için yeni bir yol sunuluyor.

Snapchat Hikayeleri, kullanıcılara kaydettikleri fotoğraf ve videoları farklı unsurlarla zenginleştirme ve bunları 24 saat içinde kaybolacak şekilde paylaşma fırsatı sağlıyor. Status’ta da emoji ve çizimlerle renklendirilebilen fotoğrafların altına bir açıklama yazılabiliyor. Hazırlanan içerik, “Gönder” ikonuna dokunulduğunda WhatsApp listesindeki diğer kişiler tarafından da görülebilir hâle geliyor.

whatsapp snapchatTest versiyonunda Status üzerinden paylaşılan içerikler, 24 saat boyunca görüntülenebiliyor. Kullanıcılara bu süreyi kısaltma veya uzatmak için bir imkan sunulmuyor. Şu an için paylaşılan içeriği manuel olarak silme imkanı da verilmiyor. WhatsApp kullanıcıları arzu ettikleri takdirde Status ile hazırladıkları içeriğin sadece belli kişiler tarafından görülmesini de sağlayabiliyor.

WhatsApp Snapchat özelliklerinden esinlenen ilk Facebook servisi değil

Snapchat, hikaye oluşturma ve paylaşma özelliğini bundan yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirmişti. Söz konusu özellik, Snapchat’in daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşmasında önemli bir rol oynamıştı. Bu ilgi, Facebook’u sahibi olduğu platformlarda özellikten esinlenme konusunda teşvik etmişe benziyor. Önce yaz aylarında Instagram Hikayeleri’ni hayata geçiren şirket, bir süredir Messenger uygulaması içinde Messenger Day adını verdiği bir özelliği de test ediyor. Snapchat’i satın alma girişimlerinden sonuç alamayan Facebook, servisin en popüler özelliğinden mümkün olan her yerde faydalanmaya çalışıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER