Teknoloji

WhatsApp resmen Facebook çatısı altında

whatsapp iki faktörlü doğrulama

whatsapp-logo-130613

Bundan sekiz ay önce WhatsApp’ı satın alacağını duyuran Facebook nihayet süreci tamamladı. Sosyal ağ devi ABD’de SEC, Avrupa’da ise Avrupa Komisyonu nezdinde satın alma anlaşmasına dair prosedürleri tamamladığını açıkladı. Satın alma duyurusu yapıldığında anlaşmanın değeri 19 milyar dolar olarak açıklanmıştı, ancak daha sonra meydana gelen değişimlerle birlikte değer 21.8 milyar dolara çıktı. Recode’un belirttiğine göre fiyat artışında Facebook’un hisse senedi fiyatlarının artmasının önemli etkisi bulunuyor.

WhatsApp’ın resmen Facebook çatısı altına katılmasıyla birlikte, WhatsApp kurucusu Jan Koum da Facebook’un yönetim kuruluna girdi. Kayıtlara göre O da tıpkı Facebook CEO’su Mark Zuckerberg gibi yıllık 1 dolarlık maaş alacak, ancak elinde Facebook’un hatırı sayılır miktara denk gelen hisse senedi bulunacak.

Satın almanın tamamlanmasının ardından Facebook WhatsApp ile ilgili planlarını hayata geçirme şansı bulacak. Ne var ki, şirketin uzun süre boyunca serviste dramatik değişiklikler yapması beklenmiyor. Facebook büyük boyutlu satın almalarında satın aldığı şirketin faaliyetlerine karışmamayı, onların bağımsız şirketlermiş gibi çalışmalarını yürütmesini amaçlıyor. Instagram’dan Oculus’a, birçok şirketi buna örnek gösterebiliriz. Bundan dolayı WhatsApp’ın yıllık 1 dolar ücretli modelinin değişmesini veya servise reklamların eklenmesini beklemeyin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER