Teknoloji

WhatsApp Reklam İddialarını Resmi Açıklama ile Yalanladı

whatsapp kişi engelleme

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılan WhatsApp, reklam iddiaları ile gündeme geldi. Financial Times’ın yayınladığı habere göre Meta ekipleri, WhatsApp’ın ana ekranında reklam gösterme seçeneklerini değerlendiriyordu. WhatsApp, bu iddialara dair resmi bir açıklama yaptı ve reklam gösterme konusunda herhangi bir test yapmadıklarını belirtti.

WhatsApp, para kazanma stratejileri konusunda farklı yolları tercih etmeye devam ediyor. Uygulamanın başındaki isim Will Cathcart, Financial Times haberinin yanlış olduğunu ve böyle bir planlarının olmadığını açıkladı. Ayrıca Cathcart, ismi yanlış yazılan Brian ile ilgili de bir tweet attı.

WhatsApp Kanalları özelliği

WhatsApp, reklam iddialarının yanı sıra Kanallar özelliğini de aktif etti. Bu özellik, kullanıcıların kişi ve kuruluşlardan önemli güncellemeleri alabilmesine olanak tanıyor. Güncellemeler, yeni bir sekme olan “Güncellemeler” altında toplanıyor. Kanallar özelliği, kullanıcıların takip edeceği kanalları seçmesine yardımcı oluyor ve metin, fotoğraflar, videolar gibi çeşitli içerikler gönderilebiliyor.

Kanallar, yöneticilerin tek yönlü olarak metin, fotoğraflar, videolar, çıkartmalar ve anketler gönderebileceği bir yayın aracı olarak hizmet veriyor. Kullanıcılar, hobi, spor takımı gibi ilgi alanlarına göre kanalları arayabilir veya belirli kanallara davet bağlantıları üzerinden de ulaşabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER