Teknoloji

WhatsApp nihayet çıkartma desteği sunmaya başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp kullanıcıları sohbetlerini daha renkli hâle getirmek için birbirlerine GIF animasyonları ve emojiler gönderebiliyor. Ancak pek çok mesajlaşma servisinin sık kullanılan unsurları arasında yer alan çıkartmalar, WhatsApp’ta mevcut değildi. Bu durum sonunda değişiyor.

WhatsApp‘tan yapılan açıklamada, çıkartma desteğinin uygulamaya eklendiği belirtildi. Bu destek çerçevesinde kullanıcılara hem WhatsApp’ın hem de başka tasarımcıların imzalarını taşıyan çıkartmalar sunulacak.

Çıkartma mağazasındaki seçenekleri artırmak için harekete geçen şirket, bunun için gerekli araçları da şimdiden yayınladı. Tasarımcılar, uygulama program arayüzlerini ve diğer arayüzleri kullanarak kendi paketlerini hazırlayabilecek.

WhatsApp çıkartma desteğini hem iOS hem de Android’de kullanıcılarına sunacak. Şirketten yapılan açıklamada özelliğin kademeli olarak dağıtılacağı belirtilse de, bazı kullanıcılar şimdiden çıkartmaları kullanmaya başlamış gibi görünüyor. Dolayısıyla kısa zaman içinde WhatsApp’taki sohbetlerin çıkartmalarla dolduğunu görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER