Teknoloji

WhatsApp’ta gönderilen medya içerikleri için yeni bir özellik test ediliyor

whatsapp ödeme servisi

WhatsApp için düzenli olarak yeni özellikler test ediliyor. Ancak bu özelliklerin hepsi son kullanıcılarla buluşmuyor. Yine de, test edilen yeni özelliklerden birinin genele açılmasının WhatsApp’ı kullanan pek çok kişiyi memnun edeceği söylenebilir.

Pek çok mesajlaşma uygulamasında kullanıcıların mesajları belli bir süre sonra otomatik olarak siliniyor. WhatsApp’ta da bu özellik mevcut. Ancak medya içerikleri bu özelliğin kapsama alanında bulunmuyordu. Test edilen yeni özellikle WhatsApp’tan gönderilen resimler, videolar ve diğer medya içerikleri belli koşullar çerçevesinde otomatik olarak silinecek.

WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, medya içeriklerinin otomatik olarak silinmesi özelliğinin işleyişi, mevcut otomatik silinen mesaj özelliğinden daha farklı olacak. Buradaki ana fark, kullanıcı sohbet penceresinden çıktığında içeriklerin otomatik olarak silinmesi olacak. Yani iki tarafın da aktif olduğu sohbetlerde bu özelliği kullanmak daha mantıklı olacak gibi görünüyor.

Özelliğin son hâlini almadan önce değişebileceğini unutmamak gerekiyor. Nihai versiyonun tamamen farklı şekilde görünmesi muhtemel olsa da, özelliğin ana işlevi değişmeyecek gibi görünüyor. Çıkış tarihi konusunda ise şimdilik bir şey söylemek mümkün değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER