Teknoloji

WhatsApp Mac uygulaması için yeni özellik yolda

whatsapp kişi engelleme

WhatsApp bir süredir kullanıcılarının mesajlara iMessage’da olduğu gibi emojilerle hızlı şekilde yanıt vermesini sağlayacak Reaksiyonlar özelliği üstünde çalışıyor. Bu özellik henüz test kullanıcılarına açılmış değil. Gelen son haberlere göre, WhatsApp bu özelliği mobil uygulamalarının yanı sıra Mac uygulamasında da kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Bu iddianın kaynağı, WhatsApp’la ilgili doğru haberleriyle tanınan WABetaInfo sitesi. Şimdiye kadar bu konuda bir açıklama veya işaret gelmese de, WABetaInfo’nun haberinde ekran görüntüsüne yer verilmesi paylaşımın doğru olma ihtimalini artırıyor.

Reaksiyonlar özelliğiyle kullanıcılar gelen bir mesaja altı farklı emojiden biriyle karşılık verebilecek. Reaksiyon butonunun daima görünür olmayacağı belirtilirken, kullanıcının imleci mesajın üstüne getirmesi gerekiyor. İmleç mesajın üstüne geldiğinde ortaya çıkan reaksiyon seçeneklerinden birine tıklatıldığında da mesaja yanıt verilmiş oluyor.

whatsapp macHâlâ geliştirme süreci devam eden özelliğin ne zaman test kullanıcılarına açılacağı belirsizliğini koruyor. Ancak özelliğin tüm kullanıcılara açılmasının fazla zaman alması beklenmiyor.

WhatsApp Mac uygulamasında da kullanıcılar “beğenme”, “sevgi”, “kahkaha”, “şaşkınlık”, “üzüntü” ve “teşekkür” sembolize eden emojilerden biriyle mesajlara karşılık verebilecek. WhatsApp gibi Meta çatısı altında bulunan Facebook ve Instagram’da kullanıcılara mesajlara karşılık verebilmeleri için daha fazla emoji seçeneği sunuluyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemde WhatsApp’ta da seçeneklerin artırılması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER